Бившият национален селекционер на Северна Ирландия и мениджър на Селтик

...
Бившият национален селекционер на Северна Ирландия и мениджър на Селтик
Коментари Харесай

Уволниха треньора, който преди седмица за малко да удържи Манчестър Юн на “Олд Трафорд”

Бившият народен селекционер на Северна Ирландия и управител на Селтик Нийл Ленън беше уволнен от треньорския пост в кипърския гранд Омония (Никозия) след седем месеца на поста. Решението на клубната администрация е взето нощес директно след домакинското проваляне в локалното състезание от Неа Саламина с 0:1.

Този резултат остави Омония на 7-о място в класирането с 9 точки от шест мача, реализирани от три победи.

Миналата седмица Омония беше единствено на секунди от шанса да приключи 0:0 като посетител на Манчестър Юнайтед в шампионата Лига Европа. А през месец май Ленън завоюва Купата на Кипър с тима. Макар и да е в много ранен стадий от шампионата, Омония изостава на 7 точки от изненадващия водач ФК Пафос.

" Искаме да ви осведомяваме, че постигнахме съглашение с Нийл Ленън за преустановяване на връзките. За страдание, неустойчивостта на резултатите и знакови провали и изгубени точки в шампионата са главната причина за нашето решение. Ленън остави името си в историята със извоюваната купа, а връзките ни постоянно ще бъдат с взаимно уважание. Пътищата ни се разделят, само че страстите ни сплотяват, се споделя в известието на Омония.

Специалистът от Северна Ирландия беше назначен през март, а договорът му изтичаше в края на акцията 2023/2024.

Той напусна Селтик близо година преди да дойде на Острова на Афродита, като това беше негов втори интервал. Общо е донесъл във витрината на стадион ``Селтик Парк ” 10 трофея, включително две шампионски трофеи, две купи на Шотландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР