Бившият национал на Казахстан по хокей на лед Брендън Боченски

...
Бившият национал на Казахстан по хокей на лед Брендън Боченски
Коментари Харесай

Бивш хокеен национал на Казахстан бе избран за кмет на американски град

Бившият национал на Казахстан по хокей на лед Брендън Боченски бе определен за кмет на 50-хилядния град Гранд Форкс в щата Северна Дакота.

38-годишният Боченски, който сега се занимава бизнес с недвижими парцели, завоюва изборите против Майк Браун, който бе отпред на града рекордните две десетилетия.

" Когато инвестираш 100 % от силата си в работата, както сторихме аз и моят екип през последните 5 месеца, тогава не би трябвало да се притесняваш за резултата. Мисля, че този град е подготвен за смяна. Най-важното за всички нас е тези промени да ни дадат нещо по-добро ", сподели новият кмет пред локалния вестник " Гранд Форкс Хералд ".

Хокейната кариера на Боченски при експертите стартира през сезон 2005/06 с екипа на Отава Сенатърс. След това той играе още за тимовете на Чикаго Блекхоукс, Бостън Брюинс, Анахайм Дъкс и Тампа Бей Лайтнингс в Националната хокейна лига, преди през 2010 година да се озове в казахстансия Барис Нур-Султан, за който играе до лятото на 2019 година.

През 2016 година Боченски получава правото да играе за националния тим на Казахстан, за който има 22 мача със 7 гола и 10 асистенции и едно присъединяване на международно състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР