Бившият национал Боян Йорданов и неговият клуб Милон (Атина) записаха

...
Бившият национал Боян Йорданов и неговият клуб Милон (Атина) записаха
Коментари Харесай

Боян Йорданов и Милон с историческо класиране в гръцкия волейболен шампионат

Бившият национал Боян Йорданов и неговият клуб Милон (Атина) записаха историческо класиране в шампионата на Гърция. За първи път в историята на клуба Милон приключи на трето място в постоянния сезон и по този метод се класира за присъединяване в европейските клубни шампионати.

На процедура Йорданов и съотборниците му си осигуриха и бронзовите медали в шампионата на Гърция - нещо, което този клуб в никакъв случай не е реализирал в своята история.

Милон отстъпи като посетител на първенеца Олимпиакос с 2:3 (25:15, 25:19, 13:25, 14:25, 15:17), само че с помощта на извоюваните два гейма и 1 точка състезателите на Сакис Псарас финишираха на трето място в крайното класиране на постоянния сезон с актив от 34 точки, изпреварвайки ПАОК (Солун), с Аксел Трухчев, който има 33 точки.

Боян Йорданов игра цялостен мач и стана най-резултатен за Милон с 18 точки (2 аса). Педро Молина добави още 14 точки (2 аса), а Тимофей Полуян се отличи с 13 точки (1 ас, 2 блокади). За противника Никос Зупани бе над всички с 20 точки (1 ас, 2 блокади).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР