Бившият наставник на ЦСКА-София Милош Крушчич обяви в интервю за

...
Бившият наставник на ЦСКА-София Милош Крушчич обяви в интервю за
Коментари Харесай

Крушчич: Казах, че напускам и футболистите се разплакаха, нито веднъж ЦСКА не е получил съдийска помощ

Бившият ментор на ЦСКА-София Милош Крушчич разгласи в изявление за Канал 3, че при извоювана купа на България е щял да остане отпред на отбора. Това му е споделил персонално притежателят на клуба Гриша Ганчев. Сърбинът добави, че когато е съобщил ан играчите, че напуща, някои от тях са плакали. Крушчич добави, че отборът му нито един път не е получил съдийска помощ.

„ Не знам Стамен Белчев да е имал предварителна сделка с управлението на ЦСКА. Не ми е прелестно в този момент да разясня това, тъй като в този момент той е треньор на ЦСКА и му искам всичко най-хубаво. Аз персонално не съм имал такова чувство, не е имало напрежение от страна на управлението. Всичко това бе в медиите. Искам да благодаря на Гриша Ганчев и управлението, което ми даде опция да управлявам тим като ЦСКА. Оставам с положителни усеща към Ганчев, постоянно ще съм му признателен, той го знае. Той ми отвори вратата към огромен клуб”, сподели Крушчич.
„ Убеден съм, че в случай че бях спечелил Купата, щях да остана. Гриша Ганчев ми го каза”.

„ Аз съм споделил всичко, което е имало. Да, има неща, които са за съблекалнята, а не за пред медиите. В клуба работехме намерено, в никакъв случай не е имало проблеми в тима, атмосферата бе добра”.

„ Надявам се след мен ЦСКА да е по-добре, това е най-важното – клубът и триумфите му. Дано ЦСКА да прогресира. Отборът обаче не беше зле, само че му искам да е още по-добре”.

„ Готов съм да работя в различен тим. Аз съм привикнал с напрежението, то не ми пречи. Готов съм да работя в българския футбол – има забавни мачове и положителни тимове. Искам да работя в тим с упоритост и огромни цели”.

За финала за Купата:

„ Мислите ми към момента са пресни, само че чувствам облекчение, тъй като не съм под натиска, който бе неразделна и ежедневна част от работата в ЦСКА. Уверен съм обаче, че ние бяхме изцяло отдадени на това да извлечем максимума. Заради това съм и спокоен. Жал ми е, че след четири години ЦСКА беше най-близо до трофея и че в последна сметка дузпите взеха решение спечелилия за Купата. Затова ми е криво”, сподели Крушчич.

„ Гордея се с това, че тимът прогресира. Гордея се, че да вземем за пример след напускането на водача в защитата ни Раул Албентоса, се постановиха български играчи като Вальо Антов и Гълъбов. Не се усети неналичието му. Откакто аз съм треньор, сме позволили единствено един гол на „ Армията”. В офанзива постоянно е по-сложно, задачата ми беше играчите да повярват в модела на игра. В последните ни мачове демонстрират, че сме по-добри от всички и бяхме на правилен път”.

За дузпите на финала:

„ Най-опитните футболисти на терена бяха подготвени да извършват 11-метрови наказателни удари. Занев, Греъм Кери, Жеферсон, Али Соу, който ни е голмайстор. Белтраме. Защо Али Соу би дузпа? Защото ни е най-хубавият нападател. Това е край. След 10 мин. аз видях на терена моя тим. Създадохме задоволително благоприятни условия да спечелим в постоянното време, а противникът ни нямаше нищо”.

„ Аз не желая да се окайвам, не съм подобен човек. Това е футболът”.

Чувства ли се подценен Крушчич?

„ Аз приказвам с обстоятелства. Ние бяхме постоянен тим. Помнете, че по едно време изоставахме на 7 точки от второто място, а аз оставих отбора на 1 точка зад Левски и мач по-малко и на 2 точки преди Локо Пловдив. Стигнах край за Купата. Това са обстоятелствата, които никой не може да оспори”.

„ Работех в огромен клуб, в който няма време с изключение на за резултати. В последна сметка треньорът постоянно е виновен”.

За сълзите в съблекалнята:

„ В деня след финала им споделих, че си потеглям. Може някои от футболистите и да са знаели преди този момент. За мен е показателно за положителната ми работа това, че моментът беше покъртителен, когато си взех сбогом с играчите. След като им споделих някои думи, по лицата им видях, че им е мъчно. Факт е, че някои се разплакаха. Това е показателно, че атмосферата е била правилна”.

Българският футбол против ЦСКА ли е? Милош Крушчич отговори дали е имало отрицателно отношение от страна на съдиите към „ червените”:

„ Да, това мога да го потвърдя. Особено в този момент като човек, който е в профил, а до неотдавна бе част от всичко. Много хора, които са съперници на ЦСКА, ни желаеха най-лошото. Постоянно правеха интриги, непрекъснато спекулираха, че ще си потеглям, че някой състезател ще напуща. А нямаше нищо такова. Факт е, че нито веднъж арбитър не ни е оказал помощ. Ние не сме и желали такова нещо. Ние играхме почтено. Постоянно обаче се правеха интриги”.

„ Ситуацията в българския футбол може да се оправи и може да стане по този начин, че постоянно по-добрият футбол може да побеждава. Не мога да кажа и че българският футбол е непочтен – има си и положителни страни, има си и недостатъци”.

Какво може ЦСКА да взаимства от Партизан и Цървена звезда?

„ Да се работи повече в детско-юношеската школа. Сръбският футбол е по-напред в отношение на това, че се работи по-качествено с младите”.

Защо Лудогорец е хегемон и тъй като се стигна до ориста на Левски?

„ Лудогорец е огромен тим и има запас. Това е. Съдбата на Левски е резултат от неща, които не са единствено на терена. Става дума за благосъстоятелност, само че това не е моята тематика, аз мога да приказвам за спортно-техническите въпроси”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР