Бившият наставник на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев празнува своя

...
Бившият наставник на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев празнува своя
Коментари Харесай

Стойчо Стоев празнува 56-ия си рожден ден

Бившият ментор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев чества своя 56-и рожден ден през днешния ден.
Играл е за Локомотив София и интервала 1980-1989г. и Пансерайкос (Сяр, Гърция) от 1989 до 1992г. Има 196 мача и 59 гола в " А " група. Носител на Купата на страната през 1982 година Има 2 мача за " А " националния тим.
За Локомотив има 8 мача и 1 гол в евротурнирите (2 мача за КНК и 6 мача с 1 гол за Купата на УЕФА). През 1992 година се получава тежка травма в кръста, която го принуждава да приключи футболната си кариера. През 1993 година се образова в частен лицей в Банкя. Година по-късно води юношеския отбор на Локомотив (София), а през 1998 оказва помощ на Христо Бонев в работата му на стадиона в " Надежда ".

През 2000г. е треньор на юношеския народен тим на България. Водил е и тимовете на Академик (Свищов), Хасково, Чавдар (Етрополе), Спортист (Своге), Миньор (Перник) и Монтана.

От юли 2013 до юли 2014г. е старши треньор на Лудогорец. В този интервал печели шампионска купа и Купа на България. Също по този начин доближава исторически за клуба 1/8 край в Лига Европа, отстранявайки тимовете на Слован (Братислава), Партизан (Белград), ПСВ Айндховен, Динамо (Загреб), Черноморец (Одеса) и Лацио. Въпреки триумфите, по неразбираеми аргументи е освободен от поста си.

На 22 декември 2014г. е назначен на поста старши треньор на Левски. Престоят му на стадион ''Георги Аспарухов е до 13 май 2016г. За този интервал Стоев води Левски в 49 мача, в които има позитивен баланс, само че множеството триумфи са против по-слаби тимове. Специалистът по този начин и не завоюва значимо дерби, като изключим полуфиналния реванш за Купата на България против Лудогорец през предишния сезон, след което последва разочароващата загуба от Черно море на финала в Бургас.
Екипът на Sportal.bg пожелава на Стойчо Стоев доста здраве и професионални триумфи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР