Бившият наставник на българския национален отбор по футбол Димитър Димитров-Херо

...
Бившият наставник на българския национален отбор по футбол Димитър Димитров-Херо
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Бих работил със Станимир Стоилов в националния отбор

Бившият ментор на българския народен тим по футбол Димитър Димитров-Херо разяснява в предаването на Българска национална телевизия 1 „ Арена спорт “ опцията още веднъж да застане отпред на представителния ни отбор.

В ефира на публичната телевизия експертът съобщи, че би се завърнал в националния тим, само че всичко зависи от дилемите и задачите пред отбора, както и от изискванията, който от Българския футболен съюз ще му предложат.

„ Ако получа предложение да поема националния тим, ще го разясня. Зависи какви ще са задачите и дилемите пред тима, какви ще са изискванията за работа и какъв ще е срокът на контракта. Сега не желая да разяснява спекулации “, стартира Димитров.

Треньорът е на мнение, че сегашният състав на България разполага с по-голям капацитет от този, който сподели в юнските мачове от третото издание на шампионата Лига на нациите. Той счита, че с цел да се приказва за българския народен тим с почитание, „ трикольорите “ би трябвало доста да подобрят играта си.

„ Неприятно ми е да разясня тематиката за националния тим, тъй като нямам предложение от БФС да пое отбора и това излиза като самопредлагане за поста, а съм надалеч от тази мисъл. В националния тим нещата не са добре – това е ясно за всеки. Но все ми се коства, че този състав има много по-голям капацитет от това, което сподели в последните мачове. Неприятни резултати, неприятна игра, а с цел да се приказва с почитание за българския народен тим, футболистите би трябвало много да подобрят играта си “, безапелационен е Херо.

Димитров разкри, че на драго сърце би работил с наставника на Левски Станимир Стоилов в националния тим, защото двамата имат идентична философия за играта.

„ Нямам нищо в противен случай да работя със Станимир Стоилов в националния тим, без значение кой ще бъде основен треньор и кой асистент. Имал съм опция да работя към този момент един път с него, макар че той тогава бе играещ асистент треньор. И двамата имаме идентични философии за играта, тъй че за мен ще бъде голямо наслаждение да работя с него “, добави гостът в „ Арена спорт “.

Бившият народен селекционер изрази поддръжката си към Тодор Неделев, който пострада в автомобилна злополука в Тбилиси, претърпя сполучлива интервенция и към този момент е изписан от болничното заведение в Тбилиси. Димитров съобщи, че Неделев е необходим на българският футбол и разкри, че на няколко пъти се е опитвал да притегли национала е тима на Лудогорец до момента в който е бил ментор на „ орлите “.

„ Искам да дам убеденост и кураж на Тодор Неделев. Аз персонално доста го одобрявам като футболист и той го знае това. Когато бях ментор на Лудогорец върших много опити да го привлека под мое треньорско управление. Надявам се оптимално бързо да се възвърне да се завърне на терена, тъй като той е необходим за българския футбол “, сподели Херо.

Според него неприятните терени и методиката на работа в България са главната причина младите ни гении да не съумяват да се осъществят в мъжкия футбол.

В България липсват условия за подрастващите футболисти и за представителните отбори. Може би станахме страната с най-лошите терени в Европа. Методиката на трениране е неверна, а не на последно място и отношението на самите трениращи футбол. В последните години виждаме дисбаланс във всяко едно отношение като равнище и като организация в българския футбол. На младите футболисти наложително би трябвало да им се даде опция да вземат участие във Втора и в Трета лига, с цел да се развиват “, добави Димитров.

Той съобщи, че е бил на среща с претендента за президентския пост на БФС Димитър Бербатов и добави, че концепциите на рекордьора по голове с националната фланелка за развиването на българския футбол са му допаднали.

„ Присъствах на една среща с Димитър Бербатов и екипът му, желаех да видя концепциите им. Действително имаше доста неща, които ми се понравиха и ми харесаха “, приключи Димитър Димитров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР