Бившият нападател на Марица (Пловдив), а на по-късен етап и

...
Бившият нападател на Марица (Пловдив), а на по-късен етап и
Коментари Харесай

Гигант има нов треньор

Бившият нападател на Марица (Пловдив), а на по-късен стадий и треньор на отбора Манол Георгиев поема тима на Гигант (Съединение) - един от мощните клубове в Югоизточната Трета лига. Новината беше обявена на фейсбук-страницата на отбора.

През есента Гигант се подреди на 4-о място в класирането с 42 точки или закъснение на 4 от първите два отбора Несебър и Спартак (Пловдив). Тогава отборът беше воден от Васил Стефанов, който наследи най-успешния ментор на локалния клуб в историята Георги Мечечиев. Под управлението на някогашния бранител на Славия и Локомотив Пловдив колосите доближиха до 1/16-финал в шампионата за Купата на България и приключиха на 3-о място през предишния сезон.

" Скъпи съграждани, другари и почитатели на Гигант Съединение, с цел да спрем спекулациите ви представяме новия треньор на нашия тим. Манол Георгиев -един от най опитните треньори в групата. Изиграл над 300 мача в професионалния футбол с отборите на Ботев Пловдив, Етър Велико Търново, Янтра Габрово! С над 18 годишен треньорски стаж! Вярваме, че тимът е в сигурни ръце! Да пожелаем на Манол Георгиев здраве, шанс и доста триумфи с Гигант Съединение! ", написаха от клуба.

През есента Манол Георгиев остави Сокол (Марково) на 15-а позиция с много непретенциозен бюджет и доста млад състав.

Гигантите ще започват зимната си подготовка на 11-и януари. До момента са уговорени и доказани три контролни срещи по време на подготовката, като желанието на новия ментор е да бъде открит още един съперник за четвърти спаринг преди подновяването на сезона в Югоизточната Трета лига.

Контролите на Гигант (Съединение):

20.01.2024 година, Ботев (юноши до 19 г) - Гигант (Съединение)

27.01.2024 година, Гигант (Съединение) - към момента се търси съперник

03.02.2024 година, Марица (Пловдив) - Гигант (Съединение)

10.02.2024 година, Родопа (Смолян) - Гигант (Съединение)

Първенството в Югоизточната Трета лига стартира на 17-и февруари, като отборът от Съединение гостува на Сливен.

В диалог пред клубната страница Манол Георгиев разкри и някои от значимите моменти за него при поемането на работата. " През последните две години тимът се показва ужасно. Най-силните години на Гигант. Първо би трябвало да запазим това класиране и показване, а по-късно да го надградим ", сподели експертът.

На въпрос дали краткотрайното 4-о място, единствено на четири точки от водачите Несебър и Спартак (Пловдив), може да бъде усъвършенствано, той дава отговор: " По принцип постоянно може още малко по-напред и нагоре. Въпросът е да имаме капацитет и сили да го създадем. Но и това моментно класиране е повече от положително достижение за Гигант ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР