Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния отбор Димитър

...
Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния отбор Димитър
Коментари Харесай

Димитър Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния тим Димитър Бербатов разгласи през днешния ден кандидатурата си за поста президент на Българския футболен съюз и ще се яви на идния ексклузивен избирателен Конгрес, плануван за 15-и март. Това той разгласи в особено планувана конференция в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

Бербатов показа програмата си, главните акценти, екипа си и посочи, че не всички хора от щаба му са тук, само че са доста.

" Обяви се датата за Конгреса – 15-и март. Нормално е да разглася кандидатурата си за президент, а също по този начин и стъпките, правилата и целите. Надявам се Конгресът да се организира почтено, транспарантно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда ", стартира Димитър Бербатов.

" Толкова години се борим да покажем недъзите на това ръководство. И се надявам, че ще създадем подобен Конгрес, който не може да се апелира от никой, даже и от нас. Тук е мястото да изпратя обръщение към другите кандидат-президенти: Заповядайте, казвайте какво желаете да извършите. Покажете екипите си. Всички ние – които ще се кандидатираме, 3,4 или 5 претенденти, би трябвало да се борим за един транспарантен конгрес. Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една неприятна дума за който и да е претендент за президент. Ще се веселя да видя стратегиите и концепциите на другите кандидати ", съобщи още някогашният голмайстор на националния отбор в обръщението си към обществеността.

Също по този начин той изясни и желанието си да инициира среща и разговор с държавната власт. И не самичък, а дружно с останалите хора, които имат упоритостта да ръководят.

" Както споделих, желая един почтен Конгрес, извършен по разпоредбите. Ще предизвикваме среща с страната и желая да дойдат и другите кандидат-президенти. Среща с министър-председателя Николай Денков, с Мария Габриел, несъмнено и с министъра на спорта Димитър Илиев. И дружно да си изложим визията. Това ще се цели в идващите месеци и ще бъдете известени, в случай че бъде отговорено позитивно ", изясни още Бербатов.

Следващата стъпка беше в представянето на тактиката му, като в началото заложи единствено целите. " На първо място ще наложим мандатност на президента. Не повече от три мандата или 12 години. Смятам, че е задоволително за един човек да разгърне капацитета си, да покаже какво може. Ако не може и се провали, има си Конгреси, ще го сменят. Второто значимо нещо – без президенти на клубове в Изпълкома. Има си Лига, те би трябвало да бъдат там, в техен изпълком ".

" Ще има и нова организационна конструкция на националните тимове и на шампионатите, нов формат на шампионатите. Искаме да създадем положителни терени, клубовете да имат по-малко разноски и повече доходи.

" Фокусирали сме се и върху детско-юношеския футбол, аматьорския футбол, построяването на игрища и нов народен стадион. Виждате каква сила даде един нов стадион на Ботев (Пловдив). Имаме визия и за ограничение на чужденците, въвеждане на бонусна система за налагане на български футболисти на всички равнища, изясни още кандидат-президентът.

Последният Конгрес, на който той се яви и загуби, беше през октомври 2021-а година, когато Михайлов завоюва трагично. Оттогава нататък започнаха обжалвания на клубове, подкрепящи Бербатов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР