Бившият нападател на Барселона Самуел Ето’о, който тепърва ще започне

...
Бившият нападател на Барселона Самуел Ето’о, който тепърва ще започне
Коментари Харесай

Ето’о: Винаги питам Меси кого иска в отбора

Бившият нападател на Барселона Самуел Ето’о, който занапред ще стартира своята треньорска кариера, разкри, че постоянно пита някогашния си съотборник Лионел Меси кого би желал да играе в неговия отбор. Също по този начин камерунецът приказва за Джосеп Гуардиола, който му беше ментор точно при каталунците.

“Дали в Барселона са прекомерно подвластни от Меси? Нормално е. Лео е най-хубавият състезател в света, както и за всички времена. Винаги предпочитам състава си, питайки Меси кого би желал до себе си, в своя тим. Всички отбори в света желаят да си имат един Меси. Той обаче би трябвало да бъде подкрепян. Вече не може да бяга като 25-годишно момче, макар че към момента го прави от време на време. Това, което би трябвало да създадем ние, “лос кулес”, е да му предоставим най-хубавия тим в света, с цел да продължи да ни развличам. Съжалявам, само че в никакъв случай няма да го оставим нито да си тръгне, нито да си почине. Трябва да играе, до момента в който не навърши 70 години, с цел да ни забавлява още.
" I'd always pick the team asking Messi who he wanted next to him "

Eto'o believes @FCBarcelona should be consulting their captain over transfers

Read our exclusive interview with the former striker here https://t.co/UXaXOzxxLw pic.twitter.com/G0rgaXmxCZ
— MARCA in English (@MARCAinENGLISH) June 11, 2020 Какво съм желал да кажа с това, че съм влюбен в треньора Пеп, само че не толкоз в личността Пеп? Поддържам това, което споделих. Не съм единственият, който го е твърдял. Опитът ми с Пеп в Барса беше какъвто беше, само че на личностно равнище не беше това, което чакахме. Много играчи са заявявали същото за него. Като треньор Пеп приготвя мачовете като никой различен. Беше необикновено по какъв начин ни тренираше през 2009-а. Начинът, по който виждаше атакуващия футбол, контрола, владеенето на топката, подготвителните кръгове… Пеп беше най-хубавият в това.  Самуел Ето'о: Казах на Шави да се връща допустимо най-бързо в Барса Като състезател имаш възприятието, че не бягаш доста, макар че го правиш, тъй като се забавляваш. Това са характерни техники за тези от нас, които обичаме положителния футбол. За мен футболът е да седнеш като в театъра и да гледаш “тики-така”, по какъв начин се подава топката. Не е единственият метод за печелене, само че е специфичен. Беше този на Пеп”, съобщи Ето’о в изявление за ”Марка”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР