Бившият началник на Охранителна полиция в Пловдив Виктор Празов е

...
Бившият началник на Охранителна полиция в Пловдив Виктор Празов е
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно бившия шеф на Охранителна полиция Виктор Празов

Бившият шеф на " Охранителна полиция " в Пловдив Виктор Празов е уволнен през днешния ден, научи TrafficNews . Сутринта чиновници на " Личен състав " са му връчили заповедта. Дисциплинарното наказване идва след административна инспекция и инспекция на " Вътрешна сигурност ", които са открили редица нарушавания.

Виктор Празов бе дясната ръка на някогашният шеф на Областната дирекция на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Пред май предходната година обаче Рогачев бе свален от поста след величествен скандал, при който бе разкрита незаконна група, ръководена от началника на Трето районно ръководство Самуил Хаджиев - също непосредствен до шефа. На 19 май при акция на Вътрешна сигурност бяха задържани Хаджиев и още 7 служители на реда, взели участие в разнообразни схеми за рекет, изнудване на предприемачи, корупционни схеми, чадър над незаконни групи. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашко дефинира случилото се като " удар върху цялата полиция ".

" Чудя се кое докара до това в редиците на Министерство на вътрешните работи да се появи такава групова престъпност. Но когато има безнравственост от горната страна надолу, тя ще стигне и до долните равнища ", съобщи Рашков.

Рогачев бе уволнен дисциплинарно през август, откакто няколко месеца прекара в болнични. Той апелира заповедтта. Хаджиев също бе уволнен.

Виктор Празов бе намален и в границите на една година получи две дисциплинарни санкции. Последното му предопределение бе в Специализираните полицейски сили в столицата.

Според осведомени заповедта за уволнението на Празов му е била връчена от някогашния шеф на КАТ - Пловдив Димитър Димитров. Парадоксалното в тази ситуация е, че самият Димитров бе заменен от Празов по времето, когато той бе отпред на Охранителна полиция.

Причината за дисциплинарното уволняване е остарял случай, в който той е превишил правата си. Даден е и на прокуратурата за закононарушение по работа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР