Бившият началник на Националната служба за охрана Красимир Станчев се

...
Бившият началник на Националната служба за охрана Красимир Станчев се
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО иска оставката на настоящия заради Шипка

Бившият шеф на Националната работа за защита Красимир Станчев се причисли към хората, които приканват за оставката на приемника си Емил Тонев. Повод са дейностите на охранителите край паметника Шипка на 3 март, когато бе позволено агитката на проруските националисти от " Възраждане " да обстрелва премиера Кирил Петков и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев със снежни топки.

Станчев, който подаде оставка през лятото на 2020 година поради свадите, свързани с летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в Росенец, даде. Той подсети, че чиновниците на НСО би трябвало да пазят освен живота на охраняваните лица, само че тяхната чест и достолепие. Той разгласи че авангардът на защитата е можело да изиска техническа помощ от София, откакто е имало информация, че охраняваните лица може да бъдат нападнати.

" Имаше риск, въпреки и със снежни топки ", уточни Станчев. Той напомни, че президентът, шефът на Народно събрание и министър председателят по закон не могат да откажат държавната защита, както и че по закон те би трябвало да се преценяват с ограниченията. Но законът не ги задължава да го вършат, изясни Станчев. Той добави, че от фрагментите е видял по какъв начин началникът на авангардната група, се пробва да предизвести премиера да не върви нагоре, само че той отива.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР