Бившият началник на митниците при граничния пункт Гюешево, а след

...
Бившият началник на митниците при граничния пункт Гюешево, а след
Коментари Харесай

Бивш шеф на митници у нас влезе в затвора

Бившият шеф на митниците при граничния пункт " Гюешево ", а по-късно - и при " Олтоманци ", Георги Владимиров, по-известен в Кюстендил като Фози, получи дефинитивна присъда от 4 години отнемане от независимост, реши състав на Върховния касационен съд.
Владимиров към този момент е в централния софийски затвор, споделиха негови досегашни сътрудници.
На първа инстанция Владимиров бе приет за отговорен в това, че от август 2011 година до юни 2012 година е взел участие в проведена незаконна група , ръководена от починалия Борислав Манджуков, убит по-късно. Тя била основана за държане на акцизни артикули без бандерол (контрабандни цигари), заяви МНР. Спецмагистратите тогава одобриха тезата и доказателствата на прокуратурата, че Владимиров е улеснявал неведнъж групата, като е осигурявал гладко вкарване на огромни количества цигари без бандерол през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " . Според експертизите общото количество контрабандни цигари възлиза на близо 1 млн. кутии от разнообразни марки на обща стойност близо 7 млн. лева
Освен 7-годишната ефикасна присъда, тогава съдът наложи на Владимиров отнемане от правото да заема пост на държавен чиновник в продължение на 4 години, откакто излезе от пандиза.
Владимиров е оневинен по обвиняването за присъединяване в проведена незаконна група, само че е приет за отговорен за присъединяване в контрабанда на цигари без бандерол през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", написа в решението на Върховен касационен съд.
Самият Владимиров разясняваше, че е уволняван 4 пъти от системата на митниците и толкоз пъти е връщан на работа. За последно - преди няколко месеца, когато отново стана началник на митницата " Олтоманци ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР