Бившият началник на КАТ в Сливен Николай Колев издаде книга

...
Бившият началник на КАТ в Сливен Николай Колев издаде книга
Коментари Харесай

Учен в катаджийски дрехи издаде книга “Добър шофьор ли съм?”

Бившият шеф на КАТ в Сливен Николай Колев издаде книга с рекомендации за шофирането на лек автомобил, вярното държание на водачите в съответни обстановки и тест, който ще покаже на всеки четец какъв брой коства зад кормилото. “Добър водач ли съм?” е бутиково издание със непретенциозен тираж, което излезе от щемпел безусловно преди дни и още е напълно топло. “Никой не ме е финансирал. Просто аз се бръкнах в джоба, тъй като желая да бъда полезен” – изясни Колев.

Николай Колев е престиж в специалността си и рядко срещана колоритна персона. Целият му стаж е минал в пътна полиция и КАТ, има три дипломи за висше обучение, последната – по право, лекар на науките е. Твърди, че за войната по пътищата има пет аргументи: политизацията на Министерство на вътрешните работи, десетките промени в нормативната уредба, които би трябвало да се управляват от 11 ведомства, пътните условия, макар че формалната статистика ги слага на последно място, образованието на водачите и контролът. “Голяма неточност е, че от изпитите за шофьорска брошура махнаха ръководството на полигон! Да не приказваме, че курсовете се комерсиализираха. Що се отнася до контрола, ще има ред, когато се основат условия за това, а не като се постановат единствено глоби” – уверен е той. Казва, че единствено като закъсат, хората се сещат за значимите неща: дамите, лекарите, юристите и катаджиите.

“Цял живот съм натрупал опит и знания, като чиновник съм попадал в какви ли не обстановки и съм бил на какви ли не катастрофи. Този опит би трябвало да бъде предаден, изключително като се има поради равнището на днешните водачи. Информацията в книгата ми е точна, сбита и разбираема. В последна сметка, както се споделя първата глава, ръководството на автомобил си е изкуство” – добавя той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР