Бившият началник на израелската специална служба Натив Яков Кедми заяви,

...
Бившият началник на израелската специална служба Натив Яков Кедми заяви,
Коментари Харесай

Бивш шеф в спецслужбите на Израел разказа за поражението на Запада в Украйна

Бившият шеф на израелската специфична работа " Натив " Яков Кедми съобщи, че всички проекти за намаляване на Русия в украинско направление са се провалили . Това разяснява той в ефира на съветската държавна телевизия " Россия 1 ".

Кедми счита, че главното доказателство за това е смяната във външната политика на Вашингтон и Европейския съюз във връзка с Киев .

" Няма политика на Съединени американски щати. Дребни служители се пробват да играят и ловят риба в мътна украинска вода , като се стартира от някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати (Джо Байдън). Американският президент не знае за кой демон му се е предала тази Украйна , къде тя се вписва в националните ползи на Съединени американски щати ", изтъкнал той.

В същото време Кедми подчертал, че при промяната на властта в Украйна през 2014 година, когато президентът Виктор Янукович беше свален от власт, Съединени американски щати са се надявали да се приближат до границите на Русия , само че като резултат тези опити са се провалили и в този момент водачите на западните страни обръщат все по-малко внимание на Украйна .

" Основната цел на помайданчването на Украйна беше да нанесе гибелен удар по Русия , отнемането на Украйна и преместването на американския флот и бази в Ростов. Всичко това се срина ", добави израелският специалист.

Той акцентира, че резултатът се оказал тъкмо противоположният и от този миг Русия станала доста по-силна .

Освен това Кедми отбелязал, че през годините, които са минали след тези събития, Европейският съюз доста е изгубил политическата си тежест и също е почнал да обръща все по-малко внимание на Украйна . В същото време той показал, че в този момент Европа е доста по-притеснена във връзка с Русия и Китай, а също по този начин и поради възходящите неразбирателства със Съединени американски щати.

" По отношение на Китай става въпрос за стопанска система и взаимозависимост, във връзка с Съединени американски щати - лишават Европа от самостоятелност, а целият грях на Русия във връзка с Европа е интервенция в изборите: Брекзит, Барселона и други Тоест през днешния ден на Европа не ѝ е до Украйна ", разясни Кедми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР