Бившият началник на Генералния щаб на израелската армия Бени Ганц

...
Бившият началник на Генералния щаб на израелската армия Бени Ганц
Коментари Харесай

Бивш генерал предизвиква изралеския премиер Бенямин Нетаняху на вота за Кнесет

Бившият шеф на Генералния щаб на израелската войска Бени Ганц публично сътвори през днешния ден политическа партия.

Според социологическите изследвания Ганц съставлява най-сериозното предизвикателство за министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, който ще се бори за преизбиране следващата година, съобщи Ройтерс.

Подробностите за "Партията на устойчивостта " на Ганц, изтекли в локални медии след нейното вписване, не дават собена визия за идеологическата й ориентировка. Партията си сложи за цел да резервира Израел като "еврейска и демократична страна " и даде обещание промени на целите в региона на националната сигурност и стопанската система.

Социолозите предвиждат лесна победа за Нетаняху на изборите за парламент (Кнесет) на 9 април. Според анкетите неговата дясна партия "Ликуд " евентуално ще завоюва към 30 места в 120-членния парламент и може да сформира дясно съдружно държавно управление, сходно със настоящето. Нетаняху разгласи в понеделник, че ще има предварителни избори, които ще се състоят към седем месеца по-рано от плануваното. Допитвания, оповестени директно по-късно, отреждаха второ място на тогава към момента хипотетичната партия на Ганц, която се чака да получи към 15 места. Ако Ганц стане левоцентристки претендент, това може да бъде от изгода за Нетаняху, тъй като в допълнение би разпокъсало така и така разграничената съпротива.

Нетаняху се бори за пети мандат под сянката на три следствия за корупция, по които полицията предлага да му бъдат повдигнати обвинявания. Той отхвърля да е направил нещо неправилно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР