Бившият министър на вътрешните работи на Македония Митко Чавков е

...
Бившият министър на вътрешните работи на Македония Митко Чавков е
Коментари Харесай

Арестуваха бившия вътрешен министър на Македония

Бившият министър на вътрешните работи на Македония Митко Чавков е арестуван късно нощес заради заплаха от бягство. В момента той се намира в следствения арест в Шутка, оповестиха от прокуратурата.

Чавков бе измежду най-приближените на избягалия в Унгария някогашен министър председател Никола Груевски. Той бе вътрешен министър от май до ноември 2015 година и от май до септември 2016 година От април 2012 до май 2013 година Чавков бе началник на Централната полицейска работа, а от май 2013 до май 2015 година беше шеф на Бюрото за социална сигурност към Министерство на вътрешните работи.

В момента той е обвинен по делото за опит за насилствена промяна на конституционния ред като съзнателно е позволил навлизане на тълпите в Народното събрание на 27 април 2017 година по време на " Кървавия четвъртък ". Тогава бяха пребити над 100 души, в това число и настоящия министър председател Зоран Заев.

След няколко дни се чака Митко Чавков да получи и първата си ефикасна присъда по това дело, оповестява БГНЕС. Според македонските медии Чавков възнамерявал да избяга на Халкидики, където има вила. До през вчерашния ден той бе на независимост против гаранция от 600 000 евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР