Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов е бил призован

...
Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов е бил призован
Коментари Харесай

МВР чака Младен Маринов за разпит

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов е бил свикан за разпит предходната седмица. Той е декларирал, че не може да се яви поради уговорките си около предизборната акция. Маринов е заречен, че ще се обади в понеделник, с цел да се посочи час, в който да бъде разпитан. По информация на Mediapool това още не се е случило. Източници от Министерство на вътрешните работи обясниха, че може да му бъде наложена санкция, защото призовката е била връчена публично. Ако и по-късно не се яви, ще бъде наложително доведен.

Маринов е извикан на разпит поради инспекция за негови връзки със притежателите на охранителната компания " Делта Гард ". Димитър Спасов-Каратиста, който до неотдавна притежаваше 50% от сдружението, е бил разпитан в понеделник. Извикан е и другият притежател – Марин Русев.

, на който е снимана среща сред Спасов, Маринов и Русев. Според силовото ведомство това се е случило в Несебър. Тримата са се срещали и с близки до Димитър Желязков – Митьо Очите и братята Маргини, настояват от Министерство на вътрешните работи. По това време Маринов и Русев са полицейски чиновници.

Проверката стартира след сигнал на Антикорупционния фонд, създатели на следствието " Осемте джуджета ". Според тях има докладна бележка на служители на реда от Несебър, които същата вечер са ревизирали колите, с които са пътували тримата. Маринов и Русев се показали като чиновници на Министерство на вътрешните работи. В друга кола пътува ММА боецът Станислав Недков-Стъки.

Освен за връзките си с " Делта Гард " Маринов ще бъде разпитван и за. Колата се оказва благосъстоятелност на щерка му Силвия Маринова напролет на предходната година. Бизнесменът Илия Златанов, главен воин в " Осемте джуджета ", твърди, че джипът е бил благосъстоятелност на негова компания. Златанов описа, че някогашният следовател Петьо Петров се е опитал да му отнеме бизнеса благодарение на висши прокурори. Дъщерята на Маринов също е призована за разпит, както и брат му.

Миналата седмица бе разпитан някогашният следовател Петров. Бе привикана и брачната половинка му Любена Петрова. Тя не се яви и се чака това да стане тази седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР