Бившият министър на външните работи на Румъния Кристиян Дяконеску заяви

...
Бившият министър на външните работи на Румъния Кристиян Дяконеску заяви
Коментари Харесай

Да разделят Румъния и България за Шенген би било грешка, заяви бивш външен министър на Румъния

Бившият министър на външните работи на Румъния Кристиян Дяконеску съобщи през днешния ден, че решение за делене на Румъния от България за влизане в Шенген би било неточност, оповестява телевизия Диджи 24.

Ако бъде призната Румъния без България, ще се получи обстановка на отменяне, предава Българска телеграфна агенция. Представете си тогава един милион души, които пътуват към северната част на Гърция, към Солун, един милион души, които отиват в Триест, към Италия, те ще попаднат на нещо като черна дупка, както се споделя, в България, разяснява за Диджи 24 Кристиан Дяконеску.

България и Румъния би трябвало да вървят в пакет, не безусловно тъй като имат изключителни благосклонности, а тъй като дружно затварят 640-километрова зона за сигурност, в която, в случай че и двете страни бяха в Шенген, ФРОНТЕКС щеше да влезе и всъщност да охранява външната граница, разяснява Дяконеску.

Мигрантите не минават през граничните пунктове. Мигрантите минават през разнообразни ниши на благоприятни условия. Под една или друга форма, добави той.

Бившият румънски министър сподели още, че съгласно информацията, с която разполага, сега Германия и Франция са на страната на Румъния, България и Хърватия.

И двете страни показват недоумението си от позицията на Австрия. Така че сега Австрия в действителност е сама, съобщи някогашният румънски външен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР