Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ Николина

...
Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ Николина
Коментари Харесай

Ангелкова пита за консултантските договори на кабинета, но без тези на ГЕРБ

Бившият министър на туризма и сегашен народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова е задала чудноват въпрос до премиера Кирил Петков, оповестява. Тя е поискала лист на публичните поръчки за консултантски и адвокатски контракти, извършени от всички министерства и други държавни институции, както и от държавните компании. От сканирания ѝ в деловодството на Народното събрание въпрос се вижда обаче, че тя на ръка е добавила, че въпросът ѝ се отнася за интервала след 12 май 2021 година, което е тъкмо след рухването от власт на държавното управление на Бойко Борисов.

Въпросът на Ангелкова стартира с пролог, че поради пандемията, " галопиращата инфлация " и непрекъснато покачващите се цени, жителите би трябвало да знаят, че парите им се харчат оправдано и при прецизно съблюдаване на Закона за публичните поръчки.Писменият отговор на премиера Петков се чака идната седмица.

Практиката да се наемат външни адвокати и консултанти не е непозната на ГЕРБ. Само по едно от делата за " Еврофутбол " Национална агенция за приходите да вземем за пример е наела юрист за 430 хиляди лева, излиза наяве от правосъдните регистри, напомня “Сега “.

В регистъра на публичните поръчки могат да се видят и други контракти за юридически услуги. Столичната община има подобен от 2020 година за 420 хиляди лева с Данък добавена стойност за " даване на профилирани юридически услуги в областите околна среда, строителство, енергетика, европейско финансиране, в това число държавни помощи, публично-частно партньорство, комерсиално и административно право, по въпроси, свързани с построяването и употребата на Инсталация за комбинирано произвеждане на сила с оползотворяване на RDF ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР