Бившият министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков

...
Бившият министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков
Коментари Харесай

Кристиан Кръстев се уреди с нов пост, става заместник на Фандъкова

Бившият министър на превоза в служебното държавно управление на Марин Райков - Кристиан Кръстев се уреди с нов пост. Той ще дава отговор за градския превоз и ръководството на трафика в Столичната община. Той влиза в екипа на кмета Йорданка Фандъкова като неин заместител, заяви тя в петък.
Първите задания на Кръстев ще са стартирането на довеждащия превоз в кварталите, актуализация на разписанията на градския превоз и стратегия за създаване на спирки.

Преди да стане министър в служебния кабинет Кръстев беше заместител на транспортния министър Ивайло Московски в първия кабинет на Бойко Борисов. В последните години името му влезе в медиите с решението му да стане иподякон - най-ниската степен в църковната подчиненост.

Сред заместник-кметовете ще има още две нови имена. Едното от тях към този момент беше обявено - актуалният началник на Столичната организация за приватизация и вложения Владимир Данаилов ще дава отговор дигитализацията, нововъведенията и икономическото развиване. Задачите му включват създаване на още електронни услуги на общината, възстановяване на обслужването на жителите и привличане на вложения в града.

Другата седмица би трябвало да бъде оповестено името и на зам.-кмета, който ще дава отговор за публичното строителство - построяването на транспортна инфраструктура, публични здания и ВиК мрежи. Фандъкова разясни единствено, че за това ще дава отговор " инженер с потвърден опит ". Създаването на това направление Фандъкова анонсира още по време на предизборната акция, а претекстът за основаването му е въвеждането на " надзор и ред в строителството ". В направлението ще има дирекция за обмисляне, изследване и възлагане на построяването на всички обществени обекти. Тя ще дава отговор и за предварителното показване на плановете. Липсата на такова показване беше посочена като една от аргументите за отрицателната социална реакция при ремонта на ул. " Граф Игнатиев ".

На директно послушание на кмета, отговарящ за строителството, ще е и общинското сдружение " Софпроект ".

С измененията, оповестени от Фандъкова, местата за зам.-кметове се усилват с едно и от 8 стават 9. Досегашните заместнници остават в екипа ѝ. Някои от тях ще са с изменени ресори, а условията към работата им се променяли, изясни тя.

За финансите и опазването на здравето ще продължи да дава отговор Дончо Барбалов. Той към този момент ще дава отговор и за публичните поръчки и обществената благосъстоятелност, които все още са в направлението " Законност, съгласуваност и надзор ", което се управлява от зам.-кмета Ралица Стоянова.

Ирина Савина, която до момента отговаряше за строителството (без транспортното), към този момент ще дава отговор за " Европейски политики, интернационална активност и туризъм ".

Тодор Чобанов остава зам.-кмет по просвета и обучение. Вече няма да дава отговор за туризма, който минава към Савина.

Йоана Христова ще продължи да управлява дейностите, свързани с екологията, Ралица Стоянова резервира направление " Законност, съгласуваност и надзор ", Албена Атанасова - направлението " Социални действия и интеграция на хората с увреждания ".

Към направлението " Архитектура и градоустройство " на основния проектант Здравко Здравков към този момент минава и дирекцията за отчуждаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР