Бившият министър на спорта - Радостин Василев, реагира и отговори

...
Бившият министър на спорта - Радостин Василев, реагира и отговори
Коментари Харесай

Руди пита Лечева: Защо освободихте баба Розка и какво правите за новия стадион на ЦСКА?

Бившият министър на спорта - Радостин Василев, реагира и отговори на нападките на служебния началник Весела Лечева, която упрекна предходното управление в порочни практики.

Василев употребява профила си във Facebook и разгласява видео с няколко въпроса, отправени към Лечева и чака отговор на тях.

Ето и въпросите на Василев:

" Въпроси към служебния Министър на младежта и спорта Весела Лечева по ЗДОИ (Закон за достъп до социална информация):

1. Във връзка с освобождението на Розка Станчева (баба Розка) с претекст, че е на пределна възраст, апелирам да ни отговорите на каква възраст са следните, назначени от Вас лица на управителни позиции в Министерство на младежта и спорта:

Красимира Бунджулова – шеф на политическия кабинет

Петър Георгиев – Пешо Бакалина – заместник-министър

Ефрем Ефремов – медиен консултант в политическия кабинет

Емил Миланов – шеф дирекция „ Регионална съгласуваност и надзор “

Антон Коджабашев – консултант

2. Какви дейности сте подхванали за освобождение от наемателя и влизане във притежание на „ Ресторант 101 “ в Национален състезателен комплекс „ Диана “, защото договорът за наем е преустановен още преди встъпването ви в служба?

3. Какви дейности предприехте след 02.08.2022г. за унищожаване на противозаконни постройки и освобождение на нелегално употребени спортни обекти в състезателен комплекс „ Септември “, който е благосъстоятелност на Министерство на младежта и спорта, а точно – картинг писта и противозаконни постройки – автосервизи? Докъде придвижихте процедурата по легализиране на тенис кортовете в комплекс „ Септември “?

4. Какви дейности предприехте след 02.08.2022г. по процедурите, според вашите пълномощия, свързани с планиране и строителство на нов стадион на ЦСКА в комплекс „ Българска Армия “, защото имаме информация, че договарянията и дейностите сред ЦСКА и Министерството на младежта и спорта са прекъснати и бяхаме осведомени от изп. шеф на сдружението „ Сердика спортни парцели “, че обратно на ваши изказвания в медиите, вие в никакъв случай не сте претендирали каквато и да е документи, обвързвана с използването на стадион „ Българска войска “ и възможното планиране и строителство на нов стадион на ЦСКА.

5. Какви дейности предприехте по процедурата за планиране на „ Възстановяване на състезателен комплекс Червено знаме “, за която има обезпечено финансиране от предходното постоянно държавно управление и има градивно мнение, че съществуващата структура на басейна може да бъде употребена за следваща употреба на съвременно спортно оборудване?

6. Защо извършихте промени в Наредба 4 за финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска благосъстоятелност, с което давате опция да се кандидатства с планови оферти целогодишно, а не на три обособени стадия през годината, както е оправдано и в тази връзка считате ли, че длъжностен министър следва да разпределя сериозен държавен запас за дълготрайни планове, по които не може да реализира следващ надзор на осъществяването, а единствено може да разходва обществен запас?

7. Какъв е актуалният поименен състав на специалистите от комисията на ММС, разглеждаща и одобряваща планови оферти по Наредба 4 за финансово подкрепяне на построяването и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска благосъстоятелност?

8. Какви дейности предприехте по сигналите на бившето управление на Министерство на младежта и спорта до АДФИ и Сметна палата на база на отчет на Вътрешен одит към ММС във връзка със подозрения за злоупотреби и нарушавания в изключително огромни размери, свързани със строителството на зала „ Арена Бургас “?



Допълнителни въпроси към Весела Лечева отвън ЗДОИ, само че доста значими!

1. Какво наложи възобновяване на работа на Красимира Пейчева (по информация на цивилен договор)-бивш маркетингов шеф на Българския Спортен Тотализатор от времето на управлението на Любомир Петров /ГЕРБ/, по времето на който са практикувани маркетингови практики на ръба на закона и искрено фиктивни процедури и са финансирани уеб сайтове като ПИК, Трибюн, Блиц, вестник Труд и други уеб сайтове, свързани с Красен Кралев? Освен това от нейното „ експертно “ маркетингово ръководство на БСТ не ни бяха оставени документи по нито една процедура, а единствено съответно платените от БСТ фактури.

2. Наясно ли сте, че договорът за реклама на Български състезателен тотализатор с Нова телевизия изтече през април 2022 година и не беше възобновен от Александър Тодоров? Договорът за реклама на Българския състезателен тотализатор с БТВ изтича през септември 2022 година Смятате ли да подновите тези контракти и считате ли, че по времето на длъжностен министър би трябвало да се разходват няколко милиона лв. за дълготрайна телевизионна реклама?

3. Защо възстановихте на управителни постове в обвързваните с Министерство на младежта и спорта търговски сдружения, доближени на Пламен Манолов (12 години шеф на НСБ по времето на ГЕРБ) лица – Светослав Русинов, Петър Петров, Иван Терзийски, Траян Танев, Виктор Попов, които са директно виновни за трагичното положение на спортните обекти, благосъстоятелност на Национална Спортна База и Академика 2011 и чийто порочни практики бяхме изкоренили посредством отстраняването им по време на моето ръководство?

4. Вярно ли е, че сте упълномощили на чиновници в ММС прекачване на „ Стрелбищен комплекс в кв. Гео Милев “ от активите на Министерството на младежта и спорта към активите на Национална Спортна База ЕАД и какво постанова това прекачване? Считате ли, че е налице спор на ползи, когато в качеството си на министър правите сходни дейности с обект, който се употребява от федерация на която вие сте ръководител? Подготвяте ли предписание със стрелбищния комплекс по сходство на неизгодната продажба на зала Универсиада през 2008 година, по времето, когато сте ръководител на ДАМС, осъществена скрито от Данаил Димов-тогавашен изп. шеф, а в този момент неслучайно член на УС на НСБ и двата пъти назначен от вас?

5. Планирате ли отдаване посредством директно договаряне на плувния басейн, находящ се в постройката на Министерство на младежта и спорта на сдружение, обвързвано с Таня Богомилова за сума под 5 000 лв. месечно и знаете ли, че по този метод ощетявате държавния бюджет с десетки хиляди лв. месечно и може да ви бъде потърсена наказателна отговорност? Запозната ли сте, че по времето на Красен Кралев, басейнът е бил възложен на сдружението обвързвано с Таня Богомилова за цена над 4 пъти по-малка от тази, която са предложили претенденти за басейна в процедура по отдаването му, нелегално прекъсната от Кралев?

6. Смятате ли, че е обикновено настоящ министър да приема на обществена среща в ММС народен тим по шахмат, дружно с началник на шахматна федерация, която е сегашен претендент за лиценз, в случай, че в това време има още няколко кандидатстващи за лиценз шахматни федерации? Мислите ли, че това е правилно държание на министър и давате ли преимущество на федерацията с ръководител господин Васил Антонов поради вашето другарство и близостта му до президента Румен Радев?

Послепис: Сигурен съм, че отправените въпроси съставляват интерес, с изключение на за обществеността и за самостоятелните български публицисти. Знам, че ще ви бъде мъчно да им отговорите. Съберете мозъчния концерн.

Поканата ми за обществен спор към Вас по всички тематики в спорта и освен, остава настояща - чакам вашия отговор.

Весел четвъртък на госпожа Весела Лечева и ОПГ-то, което тя назовава специалисти ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР