Бившият министър на регионалното развитие най-вероятно ще остане в същото

...
Бившият министър на регионалното развитие най-вероятно ще остане в същото
Коментари Харесай

Постовете след министерските оставки

Бившият министър на районното развиване най-вероятно ще остане в същото ведомство, само че като зам.-министър

© Анелия Николова Още по тематиката
Росен Желязков е номиниран за министър на превоза

За по-малко от три години това е третата позиция в ръководството, която Желязков ще заеме
17 сеп 2018
Есента на Борисов

Новият политически сезон стартира с оставки на трима министри вкупом, само че това към този момент не носи стремежи резултат
14 сеп 2018
Бойко Борисов предложи нови министри вместо Нанков, Радев и Московски

Депутат от ГЕРБ, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и зам.-министър на стопанската система евентуално ще оглавят районното, вътрешното и транспортното ведомство
10 сеп 2018
Борисов в клопката на своите

Колаборацията сред две от партиите от " Обединените патриоти " и депутатите от ГЕРБ за опазване на един от министрите сложи премиера в сложна обстановка
6 сеп 2018 Когато от пресцентъра на Министерството на финансите оповестиха в понеделник, че финансовият министър Владислав Горанов е предложил някогашния министър на превоза Ивайло Московски за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване по време на срещата си с президента на банката Дмитрий Панкин, надали някой е останал сюрпризиран. Още когато Борисов направи трите смени в държавното управление в края на август поради случая с рейса край Своге - на министрите на превоза, на районното развиване и на Министерство на вътрешните работи, за Московски беше ясно, че ще бъде обезщетен с различен пост. Според депутати от болшинството първо от държавното управление импровизирано са сондирали с президента Румен Радев опцията Московски да бъде изпратен за дипломат в Берлин, само че президентът отказал да поддържа назначението.

След напускането на транспортното министерство той се върна като народен представител в Народното събрание, само че, както се разбра от известието на финансовото министерство, решението за номинирането му за вицепрезидент на Черноморската банка е било взето още на 20 септември - денят, когато в Народното събрание публично гласоподаваха оставките на тримата министри и бяха определени техните наследници.

Кандидатурата на Московски следва да бъде прегледана от борда на шефовете на банката през ноември. Той ще заеме мястото на Нина Ставрева, чийто мандат изтича.

От министър - зам.-министър

От болшинството настояват, че и някогашният районен министър Николай Нанков няма да остане задълго в Народното събрание. Веднага след оставката си той излезе в отпуск, само че съгласно депутати от ГЕРБ се чака да бъде назначен за зам.-министър във ведомството, което до неотдавна оглавяваше. Най-вероятно било Нанков да заеме мястото на Деница Николова, която е дълготраен началник на ръководещото звено на районната оперативна стратегия " Региони в напредък ", посредством която се разпределят 3 милиарда лева за този програмен интервал. Евентуалното оставане на Нанков в Министерството на районното развиване ще значи, че той ще продължи да има въздействие върху решенията, които ведомството ще взима. Нанков се счита за непосредствен до ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, а отдръпването му провокира недоволство измежду депутатите от партията на Борисов. В поддръжка на оставането му на министерския пост се оповестиха както съдружните сътрудници от " Обединените патриоти ", по този начин и кметове, които посредством Националното съдружие на общините изпратиха подписка до премиера с апел оставката на Нанков да не бъде призната.

Така от тримата министри, " помолени " от премиера Бойко Борисов да поемат политическа отговорност за гибелта на 18 души при злополуката край Своге, като народен представител в Народното събрание ще остане единствено някогашният вътрешен министър Валентин Радев.

Манолев остава зам.-министър на стопанската система

Въпреки отдръпването на кандидатурата на Александър Манолев за министър на превоза, което ръководещите оправдаха с обява в " Капитал ", той ще продължи да бъде зам.-министър на стопанската система, настояват депутати от болшинството. Манолев беше на пето място в листата на ГЕРБ в Благоевград и беше определен за народен представител посредством преференции, само че като зам.-министър той няма право да се върне в Народното събрание, в случай че напусне поста си в икономическото ведомство.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР