Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев заключи, че превъоръжаването на

...
Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев заключи, че превъоръжаването на
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Превъоръжаването на ВВС върви по замисъла на Румен Радев

Бившият министър на защитата Тодор Тагарев заключи, че превъоръжаването на Военновъздушни сили у нас върви по замисъла на президента Румен Радев. Той предвижда, че България ще задвижи офертата на Съединени американски щати за покупката на втора партида от 8 изтребителя.

" Според мен ще задвижим този втори контракт за закупуване на самолети F-16, само че все пак остава прозорец до идването на тези самолети към 2027-2028 година и то, в случай че тръгнем оптимално бързо. В този интервал е допустимо да търсим краткотрайно решение с употребявани F-16 ", сподели още някогашният длъжностен министър на защитата по.

Тагарев, който в този момент е консултант на премиера, откакто кандидатурата му бе отхвърлена от част от болшинството за боен министър на мстото на Стефан янев, изясни какво тъкмо ще рече решението на Държавния департамент на Съединени американски щати за продажбата на F-16, до още 8 броя, за към 3 милиарда лв..

" Това, че към момента не задължава България да ги купи, само че това предложение към Конгреса идва вследствие на наше искане за даване на информация. Това искане е отправено от служебното държавно управление ", съобщи Тагарев.

Друг някогашен министър на защитата, Ангел Надейнов, също разгласи, че поддържа закупуването на още 8 изтребители Ф-16. Според него страната ни може да реализира рационален период за тяхното погашение.

В изявление за Найденов поддържа изпращането на военна помощ за Украйна и попита: " Какви са събитията срещу оказването на такава помощ? ". Ангелов също прикани съветската посланичка Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата.

Твърдо " за " одобрение на покупката от България се разгласи и някогашният авиатор ген. Спас Спасов от фондация " Български Военновъздушни сили ".

" В никакъв случай не би трябвало да се отхвърляме от по-нататъшното придобиване на самолети F-16. Ние не можем да си позволим това. Даже доста закъсняхме. Затова в този момент се усещаме притиснати ", разяснява той по.

По думите му на България й трябват най-малко 72 нови самолета, с цел да бъдем една почтена мощ във въздуха. " Тази крачка, която вършим напред с тези съвременни самолети, е добра за нас ", акцентира той.

Според него тези самолети са най-хубавите за цената, на която Съединени американски щати ги оферират на България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР