Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев споделя изводите в изявлението

...
Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев споделя изводите в изявлението
Коментари Харесай

Тагарев: Изненадан съм от думите на президента 

Бившият министър на защитата Тодор Тагарев споделя изводите в изказването след Консултативния съвет за национална сигурност, че няма директна заплаха за България поради напрежението в Близкия изток.

Той сподели, че е работа на службите и няма по какъв начин да се съди по обществена информация за заплаха от терористични актове, само че рискът не е висок. За опцията от бежански потоци пък сподели, че те са много хипотетични, защото Ливан е на процедура блокиран и по море, и по въздух, а в огромна част и сухопътно.

" От Ливан хора се насочват към Сирия, а не към Турция. Ако има вълна, то първо е Турция, която има солидна политика, съгласувана с Европейски Съюз “, съобщи Тагарев

Той се е учудил от различен извод от КСНС – потребността от Закон за отбрана на отечеството.

" Гледам с учудване на тезата, изложена от президента, че конституцията го изисква, а ние нямаме подобен закон. Имаме Закон за запаса на въоръжените сили, неговата алинея 1 споделя, че законът урежда подготовката на жителите за отбрана на отечеството “, уточни Тагарев.

Според него би трябвало да има явен разбор дали би трябвало да се прави нещо в допълнение като закон. Сегашният, по думите му, работи, само че просто няма интерес – да вземем за пример доброволният запас е напълнен към 1/6 от планувания брой от 3000 души.

" Има какво да се желае като окомплектоване на мирновременния състав на армията, броят на запасните понижава с всяка година и скоро ще свършат. Трябва да се търсят решения, освен за потребностите на армията, а и за действието на страната в спешна конюнктура. Виждате в Украйна какво става - от една страна са въоръжените сили, от друга териториална защита, национална армия, гранични войски и други. Ние все още имаме система, завещание от остарялото време и тя работи много условно “, сподели в ефира на Тагарев bTV. 

Според него има значение за поддръжката към Украйна кой ще завоюва изборите в Съединени американски щати. Припомни, че Доналд Тръмп е казвал, че е в положителни връзки с Путин и ще завърши войната за един ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР