Бившият министър на отбраната Стефан Янев заяви за NOVA, че

...
Бившият министър на отбраната Стефан Янев заяви за NOVA, че
Коментари Харесай

Стефан Янев с първи коментар прави ли политически проект

Бившият министър на защитата Стефан Янев съобщи за NOVA, че ще разгласи политически план, " когато му пристигна времето ". " Ще го обявим и ще кажем на хората какво желаеме, само че първо ще чуем и тях ", уточни той от Шипка.

Според Янев в този момент българите сигурно не са обединени. " По ред аргументи и поради това, което се случва в международен проект и на километри от нашата татковина, войната, която е в Украйна - всичко това са фактори, които разединяват. Но да се надяваме, че ще пристигна времето, когато ще намерим себе си и пътя, по който би трябвало да вървим отсега нататък ", добави Янев.

По думите му от българите зависи дали и каква България ще имаме в бъдеще. Затова прикани да сме обединени на националния си празник.

Както се очакваше, някогашният длъжностен министър председател в кабинетите на Румен Радев отиде до Казанлъшко за честванията на 144-ата годишнина от Освобождението.

По-рано опцията за нов план след оставката от страна на Янев разяснява и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Румен Радев два пъти прави Стефан Янев длъжностен министър председател, за една седмица - поврат, или е планът за идната партия ".

" Те (управляващите) нямат политика, неуместно е да се разяснява това, което вършат, добави той. Винаги съм казвал, че Радев е интелигентен човек и схваща, че те ще го завлекат на дъното и какво прави - преформатира политическото пространство, разцепи Българска социалистическа партия, в този момент му би трябвало някой, който да замести " Продължаваме Промяната ", изясни Борисов.

За новия план се приказва от седмици, даже се стигна до дати за учредяването му в най-скоро време.

Твърди се, че новата групировка няма да има претенцията да заема " лява " ниша, само че задачата е да се обере избор и от разочарованите от Българска социалистическа партия, и от " ИТН ", и даже от " Продължаваме промяната " - поради изразената от премиера Кирил Петков твърда позиция против съветската инвазия. Но и също по този начин от проруски настроената " Възраждане ".

Премиерът Кирил Янев се аргументира по следния метод за освобождението на Стефан Янев: " Мотивите за оставката са, че никой министър на това държавно управление няма право да прави лична политика през Facebook. Никой министър не би трябвало да се усеща, че той е залог на стабилността на едно болшинство. И такива изявления няма по какъв начин да се търпят от този състав на Министерски съвет. Искам ясно да кажа, че това държавно управление не може да бъде залог на който и да било. Имаме ясна политика, 4 партии, които го поддържат, и решенията се вземат в този формат ", съобщи Петков.

Президентът Радев пък насочи рецензии към работата на към този момент някогашния министър на защитата Стефан Янев, който похвали единствено в качеството му на някогашен длъжностен министър председател.

" Очаквах повече от Стефан Янев като министър на защитата ", призна Румен Радев пред медиите в коментар на рокадата в кабинета.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР