Бившият министър на отбраната Стефан Янев отправи въпрос чрез профила

...
Бившият министър на отбраната Стефан Янев отправи въпрос чрез профила
Коментари Харесай

Янев след личното мнение на Василев да изпратим оръжия на Украйна: Ще му поискат ли оставката?

Бившият министър на защитата Стефан Янев насочи въпрос посредством профила си във Фейсбук дали ще бъде поискана оставката на финансовия министър Асен Василев.

Публикацията на Янев идва след изявление на Василев за bTV, в което вицепремиерът споделя " персоналното мнение ", че България би трябвало да изпрати муниции на Украйна, само че мнението на държавното управление не съответствува с неговото.

" Я, още един министър с персонално мнение! А дали ще бъде поискана и неговата оставка?! ", написа някогашният боен министър, прикачвайки линк към изявлението на Василев.

Няколко седмици по-рано Стефан Янев беше освободен от поста точно поради персоналното си изказване, че спорът сред Русия и Украйна не е война, а военна интервенция.

" Никой министър няма право на лична външна политика, изключително във Фейсбук. Никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на стабилността на държавното управление. Мой боен министър не може да употребява думичката интервенция вместо думичката война ", съобщи министър председателят Кирил Петков, съобщавайки, че ще изиска оставката на Янев.

От своя страна някогашният боен министър му отвърна, че " не е безстопанствен министър ", а самият той е " обект на целенасочена политическа офанзива - грозна, несправедлива и подмолна ".

Очаква се скоро Стефан Янев да сътвори собствен нов политически план.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР