Бившият министър на околната среда и водите Нона Караджова определи

...
Бившият министър на околната среда и водите Нона Караджова определи
Коментари Харесай

Нона Караджова определи създаването на ВиК холдинг като стъпка в правилна посока

Бившият министър на околната среда и водите Нона Караджова дефинира основаването на ВиК холдинг като " стъпка в вярна посока ". В студиото на " Сутрешния блок " тя разяснява водната рецесия и проблема с вносния отпадък в България.

 Нона Караджова, някогашен министър на околната среда и водите: Във вашето студио споделих, че една от аргументите да се стигне до обстановката в Перник, е моделът, по който се ръководи ВиК секторът. Самостоятелни търговски сдружения, които в подобен миг на повече повреди от предстоящите, на безводие, нямат механически, човешки и финансов запас като буфер. Не могат други ВиК на другарска основа да оказват помощ с техника и кранове. Правителството да афишира бедствено състояние, с цел да може да отпусне пари, защото това е единственият легален метод сега.
Създаването на този холдиг е един от методите да се окаже това финансово подпомагане плюс по-добър надзор, сподели Нона Караджова.
Нона Караджова: Смятам, че след основаването на този холдинг, /.../ основаването на една конструкция или дружество, което да дава отговор за довеждането на вода. Не приказвам за водоснабдителните и канализационните системи в обитаемоте места, за напоителните системи, които са по полетата, както и тръбите за промишлените предприятия. Говоря за довеждането на вода.
Целия диалог вижте във видеото.
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР