Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев ще е

...
Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев ще е
Коментари Харесай

Спортният министър: Кралев ще влезе в затвора

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев ще е първият от последното държавно управление на ГЕРБ, който ще влезе в пандиза. Това косвено съобщи актуалният състезателен министър Радостин Василев в предаването на Сашо Диков "ЕвроДикоф " по телевизия "Евроком ".

Макар да не загатна съответно име, Василев ясно даде да се разбере, че приказва за предшественика си, оглавявал ММС в два мандата (2014-2017 и 2017-2021 г.):

"Първият министър, който ще влезе в пандиза, е някогашен състезателен министър. Независимо от това, че в този момент няма прокуратура, неговото състояние е неспасяемо. По линия на злоупотреби... Неспасяемо е. Ако в "Автомагистрали " има по какъв начин да се измъкнат, при мен няма по какъв начин да стане това. Той има уеб сайтове. Мисли си, че като поръчва да се написа против мен, нещо ще промени. Напротив! Аз този мач го играя от 15 години с футбола и със спорта. Знам им маниерите. Не! Този състезателен министър ще бъде напълно скоро задържан. За редица дейности - от занемареност до неизгодни покупко-продажби. Неизгодни контракти за страната. Побиват го тръпки от мисълта. Може до Горанов да не стигнат, Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа... Но тук аз съм се заел да установя какво е направено и по мои предварителни оценки, дал съм естествено всичко на органите, няма избавление. Ако има страна и минимална правдивост, този човек не може да бъде в Народното събрание, той не може да се разхожда свободно по улиците. "

По собствен адрес министърът от квотата на Има Такъв Народ в кабинета на четворната коалиция съобщи:

"Аз знам какво върша и кой съм. Не съм неизвестен пингвин, появил се в ММС, без да знае за какво е там. Аз съм един от най-неприятните на статуквото министри. Нищо не може да ме отклони от пътя да се съблюдава законът. Има нападателни способи на офанзиви, напън към мен от страна на избрани хора. Даже сутринта са ми разлепили плакати из София, на които написа: "Убиецът на спорта ". Едни медии, комфортни на предходното ръководство, са го разгласили. Мачът е неравномерен за тях, тъй като ще го изгубят. Няма късмет да продължи това, което е било. Тези хора, които финансират тези неща, не могат да се оправят с мен. Не могат да се договорят с мен. И това ги кара да вършат такива жалки опити. Нищо не може да ме уплаши и да ме отклони от това, което съм решил да направя. "
ЗА ТОТОТО
По отношение на Българския състезателен тотализатор министър Василев повтори, че са нужни законови промени, с цел да може държавното сдружение да се възползва от ролята си на монополист в пазара на моментни лотарийни игри и да усили приходите си. И подсети - къде намерено, къде завоалирано, за връзки в предишното на тотото с Делян Пеевски.

"Пълна симбиоза е имало сред елегантния господин и този, който не може да стане грациозен. Работено е в симбиоза дълги години, само че към този момент я няма. Не съществува, само че тя е оставила много съществени корени. Искам Българският състезателен тотализатор да печели оптимално доста, тъй като той устоя спорта. Имиджът на тази институция десетилетия обратно не е доста добър. Все отново оттова потегли кариерата на майката на Делян Пеевски. Тотализаторът е употребен постоянно за някакви съмнителни финансирания, употребен постоянно за пари да минават по някакви партийни канали. Друго значимо нещо е, че редица медии няма да поучават повече пари от тотализатора и това ги изкарва отвън равновесие ", изясни Радостин Василев.
ЗА ФУТБОЛА
Спортният министър засегна и болната тематика за ръководството на Българския футболен съюз. Той съобщи, че няма да се поколебае да отнеме лиценза на централата, без значение какъв брой тежки ще са последствията за най-популярния спорт в страната.

Миналия месец Василев публично предизвести БФС, че в случай че до 25 май не одобри бюджета си за 2022 година, ще остане без лиценз (за задачата на 20 май има призован конгрес на съюза). А в този момент се изрече и непосредствено против президента на футболната централа Борислав Михайлов, макар че в същото време заявява неутралитет в разногласието му за шефското място с Димитър Бербатов:

"С Боби Михайлов нямам касателство. За мое благополучие. 99% от обществото е наясно какво се случва във футболния съюз. Всички знаят. Аз нямам право като министър да заемам позиция - нито съм за Бербатов, нито съм против някого. Но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото управление. Не мога да го приема като юрист, като жител и като министър. Тези хора сами не осъзнават, че са нежелани в обществото, тъй като имат директен финансов интерес да ръководят тази институция. Тя има съществено финансиране от УЕФА, от ФИФА и от спонсори. И на процедура си е самодостатъчна. Този човек не схваща, че с цел да тръгне футболът, би трябвало да направи един почтен конгрес. Държавата в мое лице като министър на спорта, има ли основанието в закона, ще им отнеме лиценза. С всички последици от това - европейско, квалификации, тимове, футболисти. Ще им лишава лиценза, само че би трябвало да имам правното съображение. "
ЗА "АРЕНА БУРГАС "
Радостин Василев не пропусна и скандално проточилото се и неуместно поскъпнало строителство на спортната зала "Арена Бургас " в морския град. Първата копка на оборудването в бургаския кв. "Изгрев " беше направена през декември 2014 година, а пусковият ѝ период трябваше да бъде в края на 2018 година против начална планирана стойност от 38,4 млн. лева

Към днешна дата залата към момента не е въведена в употреба, въпреки че държавната инвестиция в нея набъбна до 63,8 млн. лева, а при започване на тази година държавното управление утвърди отпущането на още 15 млн. лева за довършването ѝ.

"Сега забавната тематика е "Арена Бургас ". Тя е към 65 млн. лева - удостовери Василев. - Преди три седмици смених управлението на "Академика 2011 " (б. р. - държавното сдружение, стопанисващо обекта). Новото управление, което е формирано от двама адвокати и един финансист, е в цялостен шок, тъй като става остарялото управление и напуща кабинетите си. Липсват документи, неясноти. Сега подаваме сигнал за тази зала, тъй като съгласно нас по първи оценки там има някакви незаконосъобразни неща. Ще вляза с комисия, която да откри действителното положение. Не желая да отида някъде и те да кажат: "Ама тя беше съвършена ". Имаме отделени 15 млн. лв. в бюджета, прогностично. Без да имаме никаква концепция на какъв стадий е, само че няма да ги освободя, преди да имам отчет от "Академика ", преди да се откри положението ѝ. Тя няма акт 15 още, има искания към изпълнителя ѝ за неустойки, голямо закъснение. Изпълнителят споделя: "Мен ме натискаха за изборите " - беше при мен в кабинета ми. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР