Бившият министър на младежта и спорта и кандидат за депутат

...
Бившият министър на младежта и спорта и кандидат за депутат
Коментари Харесай

Кралев пред варненските спортни клубове: Предвиждаме рязко увеличение на финансирането за вас - до 200%

Бившият министър на младежта и спорта и претендент за народен представител от ГЕРБ-СДС Красен Кралев организира открита среща с представители на спортните клубове във Варна, на която бяха наранени належащите проблеми.

Той означи какви са актуалните компликации и изброи какви ще са задачите и проектите след парламентарните избори на 2-ри април.

Публикуваме изказването на Кралев във Facebook без редакторска интервенция:

Проведохме среща с варненската спортна общност, в която се включиха кметът Иван Портних и сътрудника от ГЕРБ Бранимир Балачев.

Споделих с представителите на спортните среди във Варна, че е извънредно мъчно да се водят диалози за финансиране в подобен тежък интервал, през какъвто минава сега страната.

Ето какво още им споделих:

" Ние сме единствената политическа мощ, която търси обществена среща с вас и може да влезе в свободен и открит диалог за бъдещето на спорта, тъй като имаме ясна визия какво би трябвало да се направи, с цел да бъдат нашите спортисти и треньори обезпечени и да могат да работят умерено.

Вярвам, че вие сте безусловно наясно кой какво е направил и можете сами да сравните отношението, което всяка политическа мощ има към развиването на спорта.

Аз мисля, че политиките в региона на спорта бяха едни от най-успешните, по време на трите управнически мандата на ГЕРБ.

Бюджетът, с който ММС разполагаше, беше сред 70 и 90 млн. лева С тези пари успяхме да реконструираме над 100 обекта, увеличихме финансирането на клубовете двойно, увеличихме финансирането на федерациите, бяхме домакини на извънредно влиятелни интернационалните надпревари, подготвихме едно от най-успешните участия на олимпийски игри за последните 30 години. "

Какво се случи по-късно? Дойде първото служебно държавно управление на Румен Радев и всички инфраструктурни планове стопираха. Най-фрапиращ беше казусът с програмата за създаване на физкултурни салони в учебните заведения, която бе прекъсната посредством незаконни дейности и с бездействието на двама служебни и един постоянен министър в спортното министерство. С това бяха нанесени големи вреди върху ММС, чийто размер занапред ще бъде открит от българския съд.

След това пристигнаха Руди Гела и " Промяната ", които оповестиха война на спорта и федерациите.

Бюджетът сякаш беше повишен на 130 млн. лева, само че действително нито усилиха парите на клубовете, нито на федерациите, нито дадоха пари за международни и европейски шампионати, нито стартираха някой инфраструктурен план.

Източиха " Национална спортна база " с контракти за непотребен програмен продукт и адвокатски услуги. Източиха " Тотото " с 2 млн. лева за реклама в метрото. Раздаваха планове на продавачки в магазини и толкоз. Едва сегашният длъжностен министър Весела Лечева стартира опити да стабилизира и възстановява малко отношението с федерациите и клубовете, само че ситуацията в " Тотото " остава тежко. Парите са 140 млн. само че отново няма нарастване за клубовете.

Какви са вероятностите сега?

Големият проблем е, че държавното управление на " Промяната " счупи страната. За първи път има бюджетен недостиг още през първото тримесечие на годината. Защото се харчат пари, които страната в действителност няма. Вдигнаха пенсиите без да имат концепция от кое място ще се обезпечат средства за изплащането им. Сега служебният кабинет предлага да се усилват налозите на компаниите. Като се усилят налозите, парите за спорт, които те отделят, ще намалеят. Затова би трябвало да има постоянно държавно управление. Нашият водач Бойко Борисов обществено пое ангажимент, че ще се оправим със стабилизирането на страната, без да пипаме налозите.

Какви са нашите проекти при сформиране на кабинет, отпред с ГЕРБ-СДС:

1. Рязко нарастване на парите за спортните клубове до 200%;

2. Доусъвършенстване на системата за систематизиране на средствата за финансиране на федерациите. Увеличение на финансирането на федерациите като се обърне специфични внимание и на сполучливите неолимпийски спортове и на такива със специфичност в спортния календар, като тенис и ски например;

3. Създаване на специфична стратегия за развиване на груповите спортове;

4. Реформа в държавните спортни учебни заведения за по-добър асортимент на млади гении, качествено обучение и по-нататъшна реализация;

5. Развитие на спортната инфраструктура;

6. Продължаване на програмата за създаване на физкултурни салони и площадки в училищата;

7. Изграждане на спортни зали с потенциал до 1500 фенове и 20х40м игрално поле;

8. Създаване на стратегия за създаване на плувни басейни в цялата страна;

9. Продължаване на традициите България да семейства на най-престижните интернационалните спортни форуми;

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР