Бившият министър на финансите Владислав Горанов се е прибрал от

...
Бившият министър на финансите Владислав Горанов се е прибрал от
Коментари Харесай

Ексфинансовият министър Владислав Горанов се е прибрал от Сърбия

Бившият министър на финансите Владислав Горанов се е прибрал от Сърбия към 15:00 часа през днешния ден. Това заяви БНР, базирайки се на свои източници. Според тях Горанов дава сведения пред чиновници на Министерство на вътрешните работи на граничния пункт " Калотина ".

На същия пункт преди два дни на Владислав Горанов не беше разрешено да мине границата, защото се оказа, че управляваният от него джип е търсен от Интерпол.

Впоследствие Горанов напусна страната с различен автомобил. Пред БНР по-късно някогашният финансов министър изясни, че колата е чисто нова и е купена на лизинг от фирма-вносител на съответната марка.

От въпросната компания допълниха, е става дума за така наречен " клониране " на кола, което се счита за честа процедура при обири.

Вчера се разбра, че някогашният финансов министър Владислав Горанов е бил засечен на границата ни със Сърбия да кара лизингов автомобил, разгласен за търсене. Колата била търсена от Интерпол Русия.

Около 18.30 ч. в петък някогашният финансов министър дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Той карал джип, платен от него през 2020 година на лизинг. В системата на граничните управляващи обаче излиза друга марка автомобил, който се търси от Интерпол Русия. Заради това граничните служители на реда спрели колата.

След това Владислав Горанов се върнал с джипа си и го оставил в Драгоман. Час по-късно минал границата с друга кола.

По-късно Горанов изясни, че е купил въпросната кола през 2020 година на лизинг. Тя към момента се води благосъстоятелност на огромен български представител на няколко марки коли у нас. Директорът на компанията ( " Мото Пфое " ) е и вицепрезидент на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев.

Той изясни:  " Автомобилната мафия работи. Създават се двойници на скъпи коли. На краден автомобил се пренабиват номерата и се слагат рама и мотор на постоянен автомобил. По този метод се основава двойник на автомобила. Това е постоянно срещана процедура за по-скъпи коли. В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, основан му е двойник и, тъй като има двойник, се афишира за търсене в системата на Интерпол. "

Автомобилът на Горанов е импортиран от компанията от Германия като е закупен там от формалния вносител на марката, изясни Фурнаджиев.

" Добре е, че обръщате внимание на този проблем, с цел да може да се позволи по-бързо, защото в другите два случая, които имаме, не престават с години нещата. Съответно страда и клиентът, страдаме и ние като компания ".

От Министерство на вътрешните работи проверяват случая. Ще се обясняват и дейностите на граничните служители на реда на пункта. Според вътрешното министерство те са обяснили на Владислав Горанов да остане на място с автомобила си, а той твърди, че е получил разпореждане да се върне навътре в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР