Бившият министър Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да

...
Бившият министър Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да
Коментари Харесай

Бивш министър става заместник на Фандъкова по транспорта

Бившият министър Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да работи за възстановяване на транспортната инфраструктура в София, съобщи БГНЕС.

В Столична община Кръстев ще заема длъжността заместник-кмет по превоз и транспортна инфраструктура.

Кристиан Кръстев беше министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година. Преди това той управляваше нискотарифната самолетна компания Wizz Air у нас.

Сред първите задания на заместник-кмета ще бъде работата по стартиране на довеждащия превоз, актуализация на разписанията на всички транспортни средства, стратегия за създаване на спирки и ограничения за облекчение на трафика.

Повече ред и надзор в строителството на обществените обекти по-добър и комфортен градски превоз, по-добро обслужване на жителите, действителни електронни услуги и стопански напредък са измежду останалите цели в новия мандат на Йорданка Фандъкова.

Досегашният шеф на Столичната организация за вложения също Владимир Данаилов е поканен да стане заместник-кмет, който ще дава отговор за привличането на вложители. В новата конструкция ще има основано и ново направление " Обществено строителство ". В него влизат дирекции, които ще дават отговор в транспортното строителство, публичните здания и ВиК мрежата. Звеното ще се оглави от потвърден инженер, загатна Фандъкова. Неговото име ще стане ясно през идната седмица.

Общинското дружество " Софтпроект " минава на непосредствено послушание на заместник-кмета по строителство.

От идната година всички публични поръчки ще стават напълно електронни, както и се удължава работното време на администрацията – в събота до 14:00 часа.

При представянето на екипа си Фандъкова заяви, че до края на месеца би трябвало да проработи мониторинговата система за чистотата на въздуха с 22 станции. Тя ще бъде налична и за жители. Зеленото билетче за градския превоз остава, заяви още Фандъкова. " От позиция на сегашната организация смяната в структурата на общината е основна. Засяга съвсем всички посоки ", сподели още кметът.

Докладът е квалифициран, ще бъде импортиран в понеделник в СОС. Очаква се структурата да бъде призната на 19 декември, с цел да влезе в действие от 1 януари 2020 г. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР