Бившият международен съдия по футбол предупреди за голяма опасност Дългогодишният

...
Бившият международен съдия по футбол предупреди за голяма опасност Дългогодишният
Коментари Харесай

Любе Спасов призова да не се връща формата с 16 отбора в елита

Бившият интернационален арбитър по футбол предизвести за огромна заплаха Дългогодишният функционер в Професионалната футболна лига и някогашен интернационален арбитър Любе Спасов се разгласи твърдо срещу връщане на формата в елитната ни група с 16 тима.

" Много години се борих против това нещо, само че никой не ме чуваше.  Започнах да го върша незабавно след края на съдийската ми кариера. Тогава бях натрупал усещания по какъв начин се провеждат шампионатите в развитите европейски страни. Идеята беше да понижим тимовете от 16 на 14, а най-после и до 10. Направена беше единствено първата стъпка. Много по-добре е елитна група от 10 тима, които да се срещат 4 пъти в годината и да се играят 36 кръга. Хората желаят да гледат мачове сред мощни тимове.

Приемлив е и сегашният вид с 14 тима и с плейофи. Върнат ли остарелия вид, още след 20-ия кръг ще има условия за манипулиране на мачове. Защото ще има 5-6 тима, които единствено ще си мъждукат. Няма да играят за нищо и ще са подготвени да влизат в сделки. Сега няма такива предпоставки, тъй като всеки се бори за нещо. Затова този формат би трябвало да остане.

Трябва да се спре този удар по футбола, който се готви. Още повече, че една сходна смяна би била противозаконна и неморална. Не може цялостен сезон да се знае, че два тима изпадат непосредствено, а 12-ият в класирането играе бараж, а в този момент внезапно да не изпада никой ", съобщи Любе Спасов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР