Бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски открито

...
Бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски открито
Коментари Харесай

Македонска медия: Груевски води антибългарска политика, Мицкоски- също

Бившият македонски министър председател и водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски о ткрито се конфронтираше с България и поредно се сближаваше с партията на Слободан Милошевич. Неговият правоприемник Християн Мицкоски продължава тази линия.
Това проучва просторен разбор на македонското списание " Фокус ", съобщи БГНЕС.
" Във времето на най-мощното властване на Никола Груевски, в случай че някой от старите дейци от диаспората на Вътрешна македонска революционна организация беше видял по какъв начин той намерено се конфронтира със София и с всеки минал ден от ден на ден нарушава връзките с цяла България, евентуално нямаше да повярва на очите и ушите си . Но, македонската история доживя и това нещо ", написа още в обявата.
" Ако в първия Изпълнителен комитет на партията /ВМРО-ДПМНЕ, бел.ред./ през 1990 година седяха хора, които бяха склони към отваряне на концепцията за проверка на историята във връзка с българския въпрос, в последното управление под диригентската палка на Груевски не беше останал нито един сходен човек.
Свободно може да се каже, че представителите на Вътрешна македонска революционна организация от ерата на Груевски бяха по-големи антибългари от цялата Държавна сигурност , а може би и от самия Лазар Колишевски /просръбския комунистически водач в Македония от времето на югославския деспот Йосип Броз Тито след Втората международна война – бел.ред./.
Поне към този момент по този начин наподобява и новото последно управление отпред с Християн Мицкоски /сегашен водач на ВМРО-ДПМНЕ – бел.ред./ ", написа още в разбора на списанието.
" Още по-голям проблем при Груевски бе н е единствено борбата с България, а и откритото доближаване със Сърбия.
При това с политическата партия на Ивица Дачич, който е директен правоприемник, освен на Слободан Милошевич, само че и на целия Съюз на сръбските комунисти. С една дума от 2006 година ВМРО-ДПМНЕ бе в съюз с най-омразните лица на предците от македонската диаспора ", акцентира изданието.
В публикацията се приказва още и за диаспората в Северна Америка и Австралия преди войната, която е " била пробългарска или изцяло българска ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР