Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон напусна германския арест в

...
Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон напусна германския арест в
Коментари Харесай

Пуснаха Пучдемон от ареста в Германия

Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон напусна немския арест в северната област Шлезвиг-Холщайн, откакто заплати гаранция от 75 000 евро. Излизайки от ареста, Пучдемон прикани управляващите в Мадрид неотложно да стартират договаряния с Барселона в опит да бъде позволена рецесията в Каталуния, довела до провеждането на оповестения от испанския Конституционен съд референдум за самостоятелност, съобщи БГНЕС.
" Вече няколко години желаеме разговор и всичко, което получаваме е принуждение и репресии, " съобщи Пучдемон пред публицисти.
" Няма опрощение за испанските управляващи да не се опитат да водят политически разговор с каталунските водачи ", добави още той.
Пучдемон се разгласи и за освобождението на останалите каталунски политици от пандиза.
Съдилището в Шлезвиг-Холщайн се произнесе, че Пучдемон няма да бъде екстрадиран. Причината е, че едно от главните обвинявания, повдигнати на отстранения каталунски президент – в „ протест против страната “ няма сходство в немското законодателство. Местните прокурори стигнаха до извода, че най-близкото до това закононарушение съгласно немските закони е държавна измяна, само че съгласно системата в Германия това закононарушение включва и потребление на принуждение, което не е част от обвиняванията към Пучдемон.
Останалите закононарушения, в които е упрекнат, като корист с власт и държавни пари за организирането на оповестения за противозаконен референдум, обаче, са годни и в Германия и той въпреки всичко може да бъде изпратен назад в Испания, където да бъде съден.
Преди да разгласят окончателното си решение по този въпрос, немските съдии би трябвало да съберат спомагателна информация. През това време Пучдемон може да е на независимост в Германия, само че не би трябвало да напуща страната и би трябвало да се регистрира на локалната полиция един път седмично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР