Бившият лидер на френското дясно-популистко Национално обединение Марин льо Пен,

...
Бившият лидер на френското дясно-популистко Национално обединение Марин льо Пен,
Коментари Харесай

Изненада! Марин льо Пен разкритикува остро Путин за войната в Украйна: Москва претърпя поражение

Бившият водач на френското дясно-популистко " Национално обединяване " Марин льо Пен, която имаше дългогодишна известност на " другарка на Путин ", ненадейно остро разкритикува Русия за войната й против Украйна по време на спор в Народното събрание, оповестяват BFMTV и " Фокус ".

От трибуната на Националното заседание Льо Пен съобщи, че с пълномащабното нахлуване над Украйна на 24 февруари Русия " отприщи война на прага на Европейски Съюз и най-драматичната геополитическа рецесия за последните 20 години " и напомни хилядите мъртви и ранени, милионите хора, които трябваше да изоставен градове и села.

" Дължим уважението и поддръжката си към украинската нация, която беше подложена на експанзия... Благодарение на героичната опозиция на украинския народ Русия беше победена ", съобщи Марин Льо Пен.

Тя означи, че Франция дава на Украйна поддръжка както под формата на заслон за украинци, които са отпътували в чужбина заради войната, по този начин и под формата на материална помощ, в това число оръжия, и Франция " не би трябвало да се изчервява " за предоставената поддръжка.

В същото време Льо Пен разкритикува думите на президента Еманюел Макрон, че не изключва евентуалното наличие на войски на западни съдружници в Украйна в бъдеще.

" Като провокира вълна от възражения от доста столици във връзка с разполагането на войски, Макрон в последна сметка, за жалост, добави доверие към Владимир Путин ", означи Льо Пен и добави, че " най-хубавата стратегическа неизясненост е мълчанието ".

Тя също по този начин упрекна Макрон в " инструментализиране " на войната в Украйна в името на изборните си цели.

" Оказва се, че или сте за Макрон, или ви упрекват, че сте про-Путин ", съобщи тя.

Партията на Льо Пен се въздържа при гласуването в Националното заседание на съглашението за сигурност с Украйна. Преди дебата актуалният водач на фракцията Жордан Бардела съобщи, че като цяло партията е за поддръжка на Украйна, само че до избрани " червени линии “.

372 депутати от долната камара на френския парламент гласоподаваха в поддръжка на двустранното съглашение за съдействие сред Франция и Украйна в региона на сигурността, срещу бяха 99. Гласуването не е обвързващо.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР