Бившият лидер на ДОСТ Лютви Местан отзова двамата си адвокати

...
Бившият лидер на ДОСТ Лютви Местан отзова двамата си адвокати
Коментари Харесай

Местан отзова адвокатите си, сам щял да се защитава

Бившият водач на ДОСТ Лютви Местан отзова двамата си юристи Менко Менков и Нацко Дойчев по време на следващото съвещание по делото за тежката злополука през април 2019 година край момчилградското село Загорско. При нея почина 6 месечно бебе, а някогашният политик е един от обвинените за случая.

В залата, в която и все още тече съвещанието, Местан разгласи, че ще се пази самичък, а като претекст уточни, че съдът не дава опция на юристите му да извършват защитните си функционалности, заяви Българска телеграфна агенция.

" Убеден съм, че нито едно искане за събиране на нови доказателства няма да бъде утвърдено. Ще се пазя самичък, наясно съм с следствията от взетото решение. Не искам длъжностен бранител ", уточни Местан, представен от локалните медии.

Той упрекна съда в пристрастност и преднамереност. В отговор съдията Георги Милушев сподели писмо от Съдебния инспекторат за инспекция, осъществена във връзка на тъжба на Лютви Местан против правосъдния състав. Тя демонстрира, че не са открити никакви нарушавания. След малко заседание на магистратите, съвещанието продължи, като настояването на политика бе задоволено и не му бе назначен длъжностен юрист, написа dir.bg.

До момента са разпитани двете призовани поемни лица. Становището на прокуратурата е, че делото е изяснено от фактическа и правна страна. Местан желае събирането на още доказателства и разпити на лица.

В залата са Лютви Местан, бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед, прокурор, без представители на частното обвиняване.

Съдия Георги Милушев посочи, че това е единадесето съвещание.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР