Бившият лидер на БСП Сергей Станишев се изказа против участието

...
Бившият лидер на БСП Сергей Станишев се изказа против участието
Коментари Харесай

Станишев за Нинова: Участието й в кабинета е грешка за БСП. Замъглени са много червени линии

Бившият водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев се изрече срещу присъединяване на Корнелия Нинова в новото ръководство на страната.

" В България стартира смяна след близо 12-годишно съвсем непрекъснато ръководство на ГЕРБ и това е положително, тъй като това положение запушваше страната дълго време. Четворната коалиция би трябвало да осъзнае, че търпението на хората е на привършване. Има толкоз доста рецесии, които би трябвало да се вземат решение ", сподели пред БНР евродепутатът и водач на ПЕС.

По думите му има доста подводни камъни в една такава четирипартийна коалиция: " Притеснително е, че няма механизъм за действие на обединението. Участието на ръководителя на Българска социалистическа партия в държавното управление е политическа неточност за Българска социалистическа партия. Много червени линии на Българска социалистическа партия бяха замъглени и се колебая, че ще се осъществят. Въпросът е не с какво Българска социалистическа партия влиза, а с какво излиза от това ръководство ".

В предаването " 12+3 " Станишев добави:

  

" Почти всички ресурсни браншове са съсредоточени единствено в една партия - това е " Продължаваме промяната ", което не е добре за салдото в обединението. За една коалиция има значими неща - метод на изглаждане на несъгласията, разговор вътре, връзките сред водачите на политическите сили и ролята на премиера. Премиерът би трябвало да демонстрира на всички, че е нещо като татко на едно огромно семейство, от време на време то ще бъде свадливо ".

Той акцентира, че доста сме закъснели с Националния проект за възобновяване и резистентност и че " държавното управление би трябвало неотложно да влезе в разговор с Европейската комисия ".

Според него тематиката за Република Северна Македония би трябвало да е на равнище политици. За да бъде България в икономическото, а и в политическото ядро на Европейския съюз, новите ръководещи не би трябвало да се отхвърлят от устрема към влизане в еврозоната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР