Бившият лидер на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин повече няма

...
Бившият лидер на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин повече няма
Коментари Харесай

Бившият водач на британските лейбъристи Корбин вече няма право да бъде депутат

Бившият водач на английската Лейбъристка партия Джереми Корбин повече няма да има право да бъде народен представител след разгласяването на разрушителен отчет за антисемитизъм в партията, до момента в който я оглавяваше, заяви актуалният началник на лейбъристите Кийр Стармър, представен от Франс прес.

Отговорът на господин Корбин на отчета, направен от самостоятелен орган, " саботира и забави работата ни по възобновяване на доверието в способността на Лейбъристката партия да се бори против антисемитизма ", изясни Стармър в Туитър, аргументирайки решението си.

Разтърсвана от години от повтарящи се произшествия и дъжд от оставки, Лейбъристката партия е разследвана от самостоятелната Комисия за тъждество и права на индивида (EHRC), която в края на октомври заключи, че са налице " непростими " нередности вследствие на " неналичието на воля за справяне с антисемитизма ".

Отказвайки да включи още веднъж Корбин в парламентарната група на лейбъристите, Стармър удовлетворява еврейските организации, които са доста ядосани от някогашния партиен водач, само че рискува да разгневи лявото крило на партията, представлявано от Корбин.
Стармър " си остави малка врата ", като означи, че ще продължи " да изследва обстановката ".

Вчера Корбин заяви, че е бил върнат в опозиционната групировка, само че чака да научи дали ще може да заседава като лейбъристки народен представител. Той прикани Лейбъристката партия " оттук насетне да се сплоти, с цел да се опълчи на надълбоко нездравословното консервативно държавно управление и да го победи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР