Бившият лекоатлет Оскар Писториус беше освободен от затвора преждевременно и

...
Бившият лекоатлет Оскар Писториус беше освободен от затвора преждевременно и
Коментари Харесай

Оскар Писториус бе освободен условно от затвора

Бившият лекоатлет Оскар Писториус беше освободен от пандиза прибързано и условно, като той към този момент се намира в дома си, оповестиха от Наказателния департамент в Република Южна Африка в петък, съобщи ДПА.

Това става съвсем 11 години след убийството на приятелката му по това време Реева Стеенкамп. 37-годишният.

Атлетът, взел участие на олимпийски и параолимпийски игри, умъртви 29-годишната Стеенкамп с четири изстрела през вратата на банята във вилата си в Претория в нощта на Свети Валентин през 2013-а. За дейностите си Писториус, чиито два крайници са ампутирани от детството, бе наказан на 13 години и 5 месеца затвор след дело в Южна Африка, което бе следено с интерес от целия свят.

По време на процеса спортистът поддържаше версията, че е стрелял няколко пъти, тъй като е объркал приятелката си с апаш. Но съдът отхвърли свидетелствата му и го призна за отговорен за убийството.

Миналия ноември, след близо 9 години в пандиза му бе отредено условно освобождение, откакто той към този момент е излежал минималната присъда съгласно законите на страната. Неговият изпитателен интервал ще продължи още 5 години, като той ще бъде наблюдаван изкъсо от управляващите.

В момента на убийството Писториус бе на върха на кариерата си, като той бе спечелил общо шест златни медала от параолимпийски игри в кариерата си към 2013-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР