Бившият крипто магнат Сам Банкман-Фрайд е осъден на 25 години

...
Бившият крипто магнат Сам Банкман-Фрайд е осъден на 25 години
Коментари Харесай

Бившият крипто магнат Сам Банкман-Фрайд е осъден на 25 години затвор

Бившият крипто магнат Сам Банкман-Фрайд е наказан на 25 години във федерален затвор на Съединените щати за кражба на 8 милиарда $ от клиенти на към този момент банкрутиралата криптовалута FTX учредена от него борса.

Американският областен арбитър Луис Каплан произнесе присъдата в правосъдно съвещание в Манхатън в четвъртък, откакто отхвърли изказванието на Банкман-Фрид, че клиентите на FTX в действителност не са изгубили пари, и го упрекна в неистина по време на свидетелските показания на процеса.

Жури призна Банкман-Фрид, 32, за отговорен на 2 ноември по седем обвинявания за измами и интрига, произлизащи от краха на FTX през 2022 година в това, което прокурорите нарекоха една от най-големите финансови измами в историята на Съединени американски щати.

„ Той знаеше, че е неверно “, сподели Каплан за Банкман-Фрайд, преди да произнесе присъдата. „ Той знаеше, че е незаконно. Той съжалява, че е направил доста неприятен залог за вероятността да бъде заловен. Но той няма да признае нищо, както е негово право. ”

Банкман-Фрайд стоеш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР