Бившият косовски премиер Рамуш Харадинай, лидер на Алианса за бъдещето

...
Бившият косовски премиер Рамуш Харадинай, лидер на Алианса за бъдещето
Коментари Харесай

Харадинай: Белград ще бъде бомбардиран, ако и един сръбски войник стъпи в Косово

Бившият косовски министър председател Рамуш Харадинай, водач на Алианса за бъдещето на Косово, счита, че макар напрегнатата обстановка в света след съветската експанзия против Украйна, Косово не е застрашено от сериозна заплаха от дестабилизация, заяви МИА, представена от Българска телеграфна агенция. В изявление нощес за телевизия Дукагини Харадинай сподели, че Русия има въздействие в избрани елементи на Балканите, само че въобще не участва в Косово.

Според някогашния министър председател Сърбия не би се осмелила да употребява сегашната рецесия, провокирана от съветската намеса в Украйна, за някакви дейности в Северно Косово, тъй като, както сподели, " целия свят ще знае, че (сръбският президент) Вучич работи в интерес на Русия ".

Макар и да няма опция да реши въпроса с Русия, Западът е доста кадърен да откри решение за Сърбия, защото, както знаем, направи това и по-рано, през 1999 година, сподели Харадинай.

Според Харадинай, който е народен представител от Алианса за бъдещето на Косово, Вучич и Сърбия нямат храброст да подхващат нещо в северната част на Косово поради интернационалните гаранции за сигурността на Косово.

Знам, че американците няма да разрешат нито един сръбски боец да стъпи на косовска територия. Знам, че Белград ще бъде бомбардиран, в случай че се случи такова нещо, също както през 1999 година, това го знае доста добре сръбското управление. Само един сръбски офицер да премине на територията на Косово, ще бъде бомбардиран Белград, не някоя друга територия, съобщи Харадинай.

Сърбия, сподели той, знае, че за сигурността на Косово се грижат Съединените американски щати и другите интернационалните съдружници. Сърбия знае, че Косово е зона на отговорност на Америка, Англия и другите съдружници, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР