Бившият конституционен съдия - кадърът на ГЕРБ и бивш депутат

...
Бившият конституционен съдия - кадърът на ГЕРБ и бивш депутат
Коментари Харесай

ГЕРБ благоустрои бившия си КС съдия Анастасов като шеф на правна дирекция в парламента

Бившият парламентарен арбитър - фрагментът на ГЕРБ и някогашен народен представител и зам.-председател на Народното събрание от квотата й - Анастас Анастасов, е бил назначен за началник на правната дирекция в Народното събрание.

Това е станало със заповед на председателя Росен Желязков (ГЕРБ), считано от 1 март, оповестява.

Назначението, случило се без конкурс, тъй като е " по заменяне " (стар способ да се заобикалят състезанията, като всяко краткотрайно нещо нормално става постоянно), е любопитно на няколко равнища.

Първо: то следва освобождението от позицията на Ива Митева. 

Ива Митева бе ръководител на два Народното събрание - 45-ия и 46-ия, и заместник-председател в 47-ия. Работеше в Народно събрание от 2000 година, бе началник на правната дирекция преди да оглави Народното събрание, откакто се яви на избори с листата на " ИТН ". Освободена бе предишния октомври с автограф на ръководителя на Народното събрание Желязков с формалния претекст вливане на дирекция " Законодателна активност и право на Европейски Съюз ", на която бе началник, в дирекция " Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове ". Така се обособи дирекция " Законодателна активност, парламентарен надзор и право на Европейския съюз ". 

Пролет Михайлова, която размени Ива Митева, неотдавна е била назначена за основен редактор на Държавен вестник. Това е овакантило поста за Анастасов, въпреки очевидно да не става въпрос за " заменяне ".

Второто: Деветгодишният му мандат в Конституционния съд изтече в средата на ноември 2021 година Но става известно, след това е бил назначен за помощник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност (на която е някогашен председател), написа Капитал.

А комисията до неотдавна се председателстваше от... шефката на парламентарната група Десислава Атанасова, определена през януари със скандал за... парламентарен арбитър.

Трето: Новината идва на фона (не)коалиционните разногласия за назначенията в страната, като водачът на ГЕРБ Бойко Борисов желае да утвърждава даже шефовете на териториалните звена на институциите, за които другояче дават отговор министрите (за информация, през днешния ден даде за образец промяната на шефа на Национална агенция за приходите в Бургас, която не била съветвана от финансовото министерство с неговия кмет Димитър Николов).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР