Бившият командващ войските на САЩ в Европа Бен Ходжис заяви

...
Бившият командващ войските на САЩ в Европа Бен Ходжис заяви
Коментари Харесай

Бен Ходжис: Русия пълни окопите с човешка маса, до август Украйна ще си върне Крим

Бившият командващ войските на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжис съобщи в изявление пред РБК-Украйна, че сега задачата на Русия е да " запълни своите окопи с човешка маса “ в вярата да завоюва време, както и че чака въоръжените сили на Украйна да вземат Крим до края на август 2023 година, предава. Също по този начин генерал-лейтенантът в оставка към този момент не чака ракетите и дроновете на руснаците да свършат и по тази причина приканва Киев да отбрани надеждно популацията.

" Русия се пробва да удължи тази война с вярата, че Западът ще загуби волята да продължи да поддържа Украйна. Следователно обстрелът на гражданската инфраструктура на Украйна, военно закононарушение и нарушаване на интернационалното право, има за цел да принуди украинските бежанци да отидат в Европа, което оказва напън върху европейските столици. Друга цел е да се понижи способността на Украйна да поддържа военните старания: липса на електричество за заводи, железопътни линии и така нататък “, изяснява още Ходжис.

Според неговото мнение, в този момент приоритет на Украйна би трябвало да е, първо, да отбрани популацията, воторо, да продължи да развива противовъздушната си защита и, трето, да нанася удари по местата, откъдето се изстрелват ракетите и дроновете на Русия.

Не можем да позволим на Русия безнаказано да стреля от тайници (от дълбия тил). Ограничението на Запада за даване на оръжия с по-голям обхват от GMLRS дейно дава на Русия такива тайници.

Според Ходжис частичната готовност на Москва е демонстрирала слабата подготовка на Руската Федерация. " Това сподели резултатите от години на корупция. Освен това сподели, че болшинството от съветските жители не желаят тази война... 500 000 напуснаха страната, с цел да не бъдат мобилизирани “, отбелязва той.

Бившият командващ войските на Съединени американски щати в Европа чака през идващите седмици да има нова готовност.

" Но Кремъл се грижи да запълни окопите с маси хора, с цел да завоюва повече време, до момента в който Западът отдръпна поддръжката си или до момента в който Кремъл успее да сътвори по-добри сили за нова атака “, изяснява Ходжис.

Генерал-лейтенантът в оставка счита, че " една батарея Patriot с шест до седем пускови установки е задоволителна за отбрана на един огромен град, при изискване че е интегрирана в системата на други системи за противовъздушна отбрана/противоракетна защита. Patriot е предопределен против съветски самолети и ракети, а не против дронове “.

Той се надява след оповестеното от Съединени американски щати и Германия предаване на бронирани машини за пехотата, Украйна да получи ракети ATACMS, дронове Gray Eagle и Reaper и аероплан F16.

" Украйна в никакъв случай няма да бъде в сигурност и в никакъв случай няма да може да възвърне стопанската система си, до момента в който Русия управлява Крим. Затова е значимо Украйна да освободи Крим, чакам това да стане преди края на август. Има доста дребен късмет Русия да употребява нуклеарно оръжие. Това не предлага никакво преимущество на бойното поле и съгласно мен Кремъл има вяра на предизвестията на президента Байдън за " пагубни последствия “, в случай че Русия употребява нуклеарни оръжия “, приключва Ходжис, като отбелязва, че " Украйна ще освободи Крим до края на август, а по-късно скоро ще последва и останалото “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР