Бившият командир на сепаратистите в Донбас и военнопрестъпник Игор Гиркин

...
Бившият командир на сепаратистите в Донбас и военнопрестъпник Игор Гиркин
Коментари Харесай

Гиркин иска да се кандидатира за президент на Русия от затвора

Бившият пълководец на сепаратистите в Донбас и военнопрестъпник Игор Гиркин разгласи от пандиза, че желае да се кандидатира за съветски президент на изборите следващата година и насочи нови рецензии против Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес. Президентските избори в Русия са планувани за март 2024 година

„ Смятам се за по-компетентен във военните въпроси от настоящия президент и сигурно за по-компетентен от министъра на защитата “ , сподели Гиркин в изказване, обявявайки своята кандидатура.

Той разгласи кандидатурата си в канала си в Telegram, където има над 700 000 почитатели и получил над 13 000 лайкове. Гиркин сподели, че Путин е " прекомерно благ " .

Руският водач е бил воден за носа освен от своите уважавани западни и киевски сътрудници, само че и от ръководителите на нашите служби за сигурност, разузнаването и военно-промишления комплекс, съгласно съветския националист.

Гиркин съобщи, че „ няма да се постанова да се поддавам на желанията на моите другари в ущърб на стопанската система на Русия “, имайки поради многочислени обвинявания в корупция, в явен удар против Путин.

52-годишният Гиркин, по-известен с псевдонима си Игор Стрелков, беше арестуван по обвиняване в екстремизъм през юли за рецензии към управлението на Русия. Гиркин беше задържан след поредност от изявления, критикуващи Путин. Той е застрашен от до пет години затвор, в случай че бъде приет за отговорен.

Руските управляващи подхващат репресии освен против демократичните критици, само че и против фигури, настроени против Кремъл, даже в случай че поддържат офанзивата на Москва в Украйна, с наближаването на изборите.

Гиркин е парещ покровител на акцията на Русия в Украйна, само че подлага на критика съветското военно управление.

Моментът на популярност за Гиркин пристигна през 2014 година, когато той беше водач на подкрепяните от Кремъл бунтовници, воюващи против войските на Киев за Донецката национална република, незачитан разколнически район в Източна Украйна.

Холандски съд го осъди задочно на пожизнен затвор през 2022 година за свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines над Източна Украйна през юли 2014 година, като всичките 298 души на борда бяха убити.

Гиркин в предишното е воювал в Босна дружно със сърбите, в Дагестан и Чечня.

Той разгласи кандидатурата си ден откакто съветски съд удостовери мярката му за неотклонение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР