Бившият командир на босненските сърби ген. Ратко Младич окончателно остава

...
Бившият командир на босненските сърби ген. Ратко Младич окончателно остава
Коментари Харесай

Окончателно: Касапинът от Сребреница Ратко Младич остава до живот в затвора

Бившият пълководец на босненските сърби ген. Ратко Младич дефинитивно остава до живот в пандиза, откакто интернационалното правораздаване отхвърли във вторник неговата тъжба против издадената му през 2017 година присъда поради геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения, осъществени по време на войната в Босна от 1992 до 1995 година

Съдът на Организация на обединените нации удостовери дефинитивно доживотната присъда за ролята му в убийството на към 8000 босненски мюсюлмани - мъже и момчета, в Сребреница през 1995 година Клането в анклава, за който се предполагаше, че е под закрилата на Организация на обединените нации, се смята за най-жестото безчовечие в Европа след Втората международна война.

Все още не е ясно къде Младич ще изтърпи доживотната си присъда.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден " историческата " присъда, която по думите му демонстрира, че тези, които правят ужасни закононарушения, ще бъдат държани виновни.

Решението на съда бе приветствано и от майките от Сребреница, които са са останали без децата и съпрузите си при клането.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР