Бившият командир на армията на Република Сръбска Ратко Младич е

...
Бившият командир на армията на Република Сръбска Ратко Младич е
Коментари Харесай

Ратко Младич изпрати писмо до сръбския президент

Бившият пълководец на армията на Република Сръбска Ратко Младич е изпратил писмо от пандиза до сръбския президент Александър Вучич, заяви сръбското електронно издание Alo.

Ратко Младич е написал, че Вучич е единственият сръбски политик, на който има доверие. В редовете прибавя, че „ единствено ти можеш да спасиш Сърбия! “.

Младич сега лежи в пандиза. Той беше наказан от Международния углавен арбитражен съд в Хага за закононарушения по време на войната в Босна. Бившият боен пълководец беше упрекнат и за клането в Сребреница.

Изданието разкри, че генералът е изпратил до Вучич няколко ситно изписани на ръка писма, в които е отправил рекомендации по тази причина по какъв начин би трябвало да се построява обликът на Сърбия пред света.

Ратко Младич дълги години беше търсен след войната. През месец май 2011 година той е задържан от сръбската полиция в къщата на собствен братовчед в село Лозарево. Сръбските управляващи задействат процедура по екстрадиция. В Белград обаче този ход провокира бурни реакции измежду националистите, подкрепящи Младич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР