Бившият кмет на Варна Иван Портних ще даде днес подробности

...
Бившият кмет на Варна Иван Портних ще даде днес подробности
Коментари Харесай

Портних ще даде подробности за обвиненията от Европрокуратурата

Бившият кмет на Варна Иван Портних ще даде през днешния ден детайлности по случая с Европрокуратурата и пристанището " Карантината ". Това излиза наяве от публично прессъобщение.

Пресконференцията ще се състои в 12.30 часа. 

Припомняме, че Европейската прокуратура обвини бившия кмет Портних и някогашния регионален шеф на Варна Стоян Пасев, както и двама държавни чиновници от Изпълнителна организация " Морска администрация “ в машинация, обвързвана с реорганизация на рибарско пристанище.

Четиримата са упрекнати във подправяне на публични документи и даване на погрешна информация, за да получат непозволено евросредства за план на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Европейския фонд за морско дело и риболовство.

Става въпрос за рибарското пристанище " Карантината ".

Проектът е бил за възстановяване на инфраструктурата на съществуващо рибарско пристанище в покрайнините на Варна, импортиран от Община Варна, която се е явявала бенефициент. Според следствието обаче такова пристанище не е съществувало при подаване на заявката за еврофинансиране, обясниха от институцията, ръководена от Лаура Кьовеши.

Иван Портнихотхвърли всички обвинявания и сподели, че са погрешни. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР