Бившият кмет на Шумен два мандата Красимир Костов 2007-2015 беше

...
Бившият кмет на Шумен два мандата Красимир Костов 2007-2015 беше
Коментари Харесай

БСП изключи бившия кмет на Шумен, но той...

Бившият кмет на Шумен два мандата Красимир Костов 2007-2015 беше изключен от Българска социалистическа партия, тъй като излиза на изборите, регистриран от друга партия – „ Български социалдемократи “, оповестява "Труд ".

Това оповести в четвъртък общинският водач на столетницата в Шумен Веселин Пенчев и посочи, че единомислещото решение е взето на съвещание на общинския съвет, особено във връзка политическата конюнктура.

Освен Костов от редиците на Българска социалистическа партия е изключен и доктор Янко Димов, който взе участие в кандидат-листата от съветници, записана от „ Български социалдемократи “.

Същата орис може да споходи още дузина членове на Българска социалистическа партия, които са във въпросната листа. На всички е обещано време за отрегистриране. Някои споделили, че ще се отдръпват.

„ И преди този момент сме казвали, че една такава обстановка би довела до притиворечие с устава на Българска социалистическа партия, който не разрешава член на Българска социалистическа партия да се записва против претендент, повдигнат и подсилен от Българска социалистическа партия “, сподели Пенчев.

Пред „ Труд “ обаче Костов съобщи, че това е незначително решение в уставен смисъл, тъй като такова може да се вземе единствено от главната партийна организация. Преди година и половина конгресът на Българска социалистическа партия записал, че може да изключват общинските препоръки и други органи, само че по-късно Софийски градски съд е отхвърлил това допълнение.

Кандидатът на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в Шумен е самостоятелният Венцислав Венков и той беше избран от общинската конференция – 87 делегати гласоподаваха за него, а 32-ма поддържаха Красимир Костов.

Веднага след форума Костов даде да се разбере, че не е склонен и ще взе участие в изборите и в този момент е безапелационен, че му „ изписват веждите “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР