Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков и жена му

...
Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков и жена му
Коментари Харесай

Ценко Чоков и жена му отиват на съд, присвоявали си чужди земи

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков и жена му Цветелина Нелова са предадени на съд за документни закононарушения, оповестяват от районната прокуратура във Враца.
Скандалният властник е наказан на 4 година затвор на втора инстанция за изнудване, побои и палежи и се чака дефинитивно решение на Върховен касационен съд.
Новото дело против дерибея на Северозапада е по отношение на нотариалните функционалности, които е изпълнявал като кмет. Той имал право да удостоверява подписи върху частни документи, които са едностранни актове и не подлежат на регистриране, подписите и наличието на пълномощие по Закона за отговорностите и договорите, както и верността на преписите и извлечения от документи и бумаги.
В продължение на дълъг интервал от време Чоков бил аграрни производител и притежател на животновъден обект. Сключвал голям брой контракти за аренда и наем със притежатели на аграрни земи в региона на Галиче. Имал персоналните им данни и данните за собствеността им, а в качеството си на длъжностно лице имал достъп до националната база данни.
Дейността по развъждането на животни се водела на името на дамата, с която той живеел на фамилни начала – обвинената Цветелина Нелова. Тя го упълномощила да я съставлява пред всички органи по отношение на ръководството на активността.
След приключване на периоди по договорите за аренда на недвижими парцели обвиненият Чоков решил да употребява данните, които имал и да сформира нови такива без знанието на притежателите им. За задачата от тяхно име били направени 11 пълномощни, с които обвинената Нелова била упълномощена да подписва контракти. Полагането на подписите и ръкописното изписване на имената на упълномощителите било осъществено от неустановени лица. Тези неистинен частни документи били удостоверени от Чоков в качеството му на кмет, след което Нелова ги показала пред нотариус.
Впоследствие формираните по този метод контракти за аренда - без знанието и единодушието на притежателите на земеделските парцели, послужили като съображение на Ценко Чоков да ги обработва и да ги завява за подкрепяне за период от 10 години. Такива били „ сключвани “ и с умряли лица, чиито наследници също не били осведомени.
В хода на досъдебното произвеждане са били назначени и направени съдебно-почеркови и механически експертизи. Според заключенията им, подписите и ръкописните текстове за упълномощител в пълномощните не са изпълнени от титулярите – лицата за които се отнасят, а посредством опит за тяхното подражаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР