Бившият кмет на Пазраджик Тодор Попов вероятно скоро ще ходи

...
Бившият кмет на Пазраджик Тодор Попов вероятно скоро ще ходи
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Нови сигнали за злоупотреби на стария кмет на Пазарджик

Бившият кмет на Пазраджик Тодор Попов евентуално скоро ще върви на разпит в Прокуратурата, тъй като Lupa.bg разбра, че против него има доста сигнали за злоупотреби. 

Новият градоначалник Петър Куленски е назначил проверка още при встъпването си, в която са открити куп нередности. Той се е заканил, че ще даде всичко на прокурорите. 



Медията ни разбра, че даже и сега на уеб страницата на общината не престават да получават сигнали за злоупотреби и незаконни отклонения на средства. Новото управление приканва всеки, който има информация за нарушавания да се обади на посочените телефони. На всеки един ще бъде обърнато внимание. 

Новият кмет е сбит: „ Страшно доста хора ме стопират, доста хора желаят да споделят за проблемите, които са имали през последните 16 години. Така беше и по време на акцията. Ние подадохме ръка към всички поданици на Пазарджик и казахме, че вратите ни ще бъдат необятно отворени за тях “, твърди Куленски. 

Именно с цел да се прекратят корупционните практики, кметството е оповестило линия за жителите, на която те могат да се жалват от всевъзможни нередности. 

Община Пазарджик е в тежко финансово положение и със запорирана сметка от Национална агенция за приходите. Над 15 500 000 лв. са отговорностите към банки и кредитори и проверяващи ще би трябвало да схванат къде са попаднали тези пари.

На част от общинските чиновници не са плащани осигуровки, което крие риск да изгубят здравноосигурителни си права.

В годините, приходите на общината са били изкуствено завишавани, с цел да могат да се теглят нови заеми.

Въпреки неприятното финансово положение, общината се е заела да обезпечава 750 000 лв. на месец за два частни спортни клуба в града - ангажимент, който в последните два месеца не е съумяла да извърши заради липса на средства.



" Забележете, единствено за 2023 година, за интервала януари-ноември, общината, в лицето на предходното ѝ управление е отклонила над 3,2 милиона лв. държавни средства, от които 2 милиона лв. за учебните заведения в община Пазарджик и 600 000 лв. - за обществени действия. За предходните няколко години тази сума на отклонени държавни средства надвишава 10 милиона лв.. 27 милиона лв. отговорности към локални снабдители. Пари ще се заплащат едвам след проверка на самите контракти. Край на безконтролните разходи оттук насетне ", безапелационен е Петър Куленски.

Със положението на общината е осведомен финансовият министър Асен Василев.

Не е изключено с обвиняване да се снабди и брачната половинка на някогашния кмет Тодор Попов - Силвия, тъй като от получените в прокуратурата материали, излиза наяве, че тя е взела участие доста ефективно в източването на средства. 

Публикации и сигнали против скандалния някогашен кмет има от доста години, само че до в този момент службите си затваряха очите за всичко и създаваха комфорт на Тодор Попов. Медията ни беше една от първите, които изкара на бял свят далаверите на кмета, още когато той беше мощен и на власт. 

Сега всички в Пазарджик се питат дали проверяващите към този момент ще си свършат работата! 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР